Výber zimných pneumatík môže byť pre kupujúceho skutočnou výzvou. Spomedzi širokej škály produktov dostupných na trhu nie je ľahké vybrať tie, ktoré sa najviac osvedčia v tomto náročnom ročnom období. Preto vznikol na základe hodnotení udelených zákazníkmi Oponeo rebríček zimných pneumatík 165/70 R14. Oplatí sa oboznámiť s názormi vodičov, ktorí denne používajú dané modely a využiť ich neoceniteľné skúsenosti.

Zasnežená cesta.V zime je mimoriadne dôležité prispôsobiť výber pneumatík podmienkam na ceste.

Na aké vozidlá sa montujú zimné pneumatiky 165/70 R14?


Pneumatikami s rozmerom 165/70 R14 sú vybavené (podľa generácie a motora) také vozidlá, ako napr.: Fiat Punto, Fiat Panda, Citroen C3, Nissan Micra, Škoda Fabia, Suzuki Swift, Suzuki Ignis, VW Polo či VW up!

Pokiaľ nemáte istotu, či je tento rozmer vhodný pre Vaše vozidlo, použite konfigurátor pneumatík.

Zimné pneumatiky 165/70 R14 – rebríček najlepších modelov podľa vodičov 2022  

*Rebríček zimných pneumatík 165/70 R14 vznikol na základe hodnotení udelených zákazníkmi spoločnosti Oponeo v období od januára 2021 do septembra 2022. Hodnotenia sa udeľovali podľa stupnice 1 až 6. V prehľade sú zahrnuté modely, ktoré získali minimálny požadovaný počet hodnotení. Výsledky zobrazené v našom e-shope sa môžu líšiť od výsledkov v prehľade, uvedené hodnotenia sa týkajú výhradne pneumatík s daným rozmerom. V prípade rovnakej priemernej známky rozhodol o mieste v rebríčku  počet udelených hodnotení pre daný rozmer. 

1. miesto – Nokian Tyres WR Snowproof

Víťazom tohtoročného rebríčka zimných pneumatík 165/70 R14 sa stal produkt fínskej prémiovej  značky – Nokian Tyres. V priebehu posledných rokov získala táto firma meno skutočného experta na zimné podmienky, a prezentovaný model mal byť ďalším serióznym krokom k zvýšeniu bezpečnosti jazdy na európskych cestách.

Princípom konštrukcie WR Snowproof je rozšírenie roky vyvíjaných vlastností pneumatiky o ďalšie parametre, spojené s efektívnym zdolávaním mokrých povrchov. Smerový behúň tohto modelu je navrhnutý tak, aby si poradil aj s veľmi veľkým množstvom snehu, blata či vody na vozovke – dvojité drážky s lešteným povrchom ich efektívne odvádzajú spod kolies.

Dôležitá je aj gumová zmes Alpine Grip, ktorá vznikla kombináciou prírodného kaučuku, siliky a funkčných polymérov a zabezpečuje rovnomerný výkon v širokom rozpätí teplôt.

2. miesto – Dębica Frigo 2

Druhé miesto v prehľade hodnotení našich zákazníkov obsadila pneumatika Dębica Frigo 2. Vysoké umiestnenie tohto modelu môže byť na prvý pohľad prekvapivé vzhľadom na to, že sa jedná o produkt z ekonomického segmentu. Poľská značka však dokazuje, že uspokojivý výkon sa dá ponúknuť aj za dostupné ceny. Za kvalitu výrobkov tejto firmy zodpovedá už mnoho rokov uznávaný americký koncern Goodyear.

Model Frigo 2 vznikol s myšlienkou na vodičov, ktorí hľadajú cenovo dostupnú súpravu pneumatík, ktorá prináša bezpečnosť v zimnej sezóne. Preto táto pneumatika spája výhody elastickej gumovej zmesi, ktorá sa osvedčí pri nízkych teplotách, a tiež behúňa prispôsobeného jazde v premenlivých podmienkach. Masívne bloky umiestnené na ramenách sa starajú o stabilitu pneumatiky, hustá sieť drážok a lamiel si úspešne poradí s tekutinami, snehom či blatom na ceste a vždy zaistí optimálnu priľnavosť.


3. miesto – Nokian Tyres WR D4

Stupienok víťazov nášho rebríčka zimných pneumatík 165/70 R14 uzatvára už druhý model značky Nokian Tyres. WR D4 zastupuje v ponuke prémiového výrobcu staršiu generáciu ako vyššie uvedený   WR Snowproof, avšak pneumatika sa teší nemennej popularite medzi vodičmi. Vďačí za to predovšetkým výkonnosti na typicky zimných vozovkách.

Kľúčom k úspechu tohto modelu je gumová zmes Twin Trac Silica, ktorá zvyšuje priľnavosť pneumatiky v rôznych poveternostných podmienkach. Dokonale sa dopĺňa s vypracovaným behúňom, prispôsobeným zasneženým alebo zablateným vozovkám. Vďaka tejto kombinácii je vozidlo stabilné, a to rovnako pri priamej jazde aj pri zdolávaní zákrut. Tým sa však výhody pneumatiky nekončia.

Výrobca sa postaral o nízky valivý odpor ovplyvňujúci nižšiu spotrebu paliva, ako aj o akustický komfort, ktorý je zásluhou špeciálnych bočníc Silent Sidewalls.

4. miesto – Kormoran SNOWPRO B2

Hneď za víťaznou trojicou sa umiestnil ďalší predstaviteľ ekonomickej triedy. Poľská značka Kormoran patrí do skupiny Michelin a čerpá tak z bohatých skúseností  jedného z najväčších výrobcov v tomto odvetví. Vznikajú tak cenovo dostupné pneumatiky s dobrými vlastnosťami, ktoré sa osvedčujú počas náročnej zimnej sezóny.

Ekonomická pneumatika SNOWPRO B2 sa vyznačuje optimalizovaným dezénom. Masívne bloky majú za úlohu zvyšovať stabilitu jazdy za každých podmienok. Hustý systém priečnych lamiel na blokoch zodpovedá za priľnavosť na ceste pokrytej vrstvou snehu. Obvodové drážky odvádzajú vodu a blato, ktoré sa hromadia pod behúňom, vďaka čomu pneumatika nestráca kontakt s vozovkou.

Tento model je vhodným riešením pre vodičov, ktorí od pneumatiky očakávajú bezpečnosť, spoľahlivosť a trvanlivosť, ako aj dostupnú cenu.


5. miesto – Yokohama W.drive V903

Posledné miesto medzi ocenenými zimnými pneumatikami s rozmerom 165/70 R14 obsadila pneumatika Yokohama W.drive V903. Jedná sa o model navrhnutý s myšlienkou na menšie autá, ktoré sa pohybujú v meste, ale prekonávajú aj dlhšie vzdialenosti. Nie je to prvýkrát, čo naši zákazníci prejavili dôveru prémiovej kvalite ponúkanej japonskou značkou, čo potvrdzujú mnohé pozitívne hodnotenia udelené vodičmi.

Model W.drive V903 sa vyznačuje predovšetkým skvelou výkonnosťou počas jazdy na mokrej vozovke, ktorá čoraz častejšie prevažuje v zimnej sezóne v našom podnebnom pásme. Efektívne odstraňovanie vody spod pneumatiky a profilované drážky sú kľúčom k priľnavosti počas dažďa. Podľa vodičov sa tento model značky Yokohama skvele osvedčí aj vtedy, keď je vozovka pokrytá snehom či ľadom. 

Za optimálne fungovanie pneumatiky v takýchto podmienkach zodpovedá predovšetkým zimná gumová zmes a husto usporiadané lamely, ktoré sa zahryzávajú do snehu, čím sa zvyšuje priľnavosť a stabilita počas jazdy.