Dobrá príprava na zimné obdobie výrazne zvyšuje bezpečnosť. V prvom rade je dôležitý správny výber pneumatík. Mali by si poradiť s náročnými, meniacimi sa podmienkami na ceste a zároveň poskytnúť primeraný komfort a očakávaný zážitok z jazdy. Pred výberom nového modelu sa oplatí oboznámiť sa s názormi ostatných vodičov. Na ich základe vznikol rebríček zimných pneumatík 185/60 R15, ktorý vám pomôže pri rozhodovaní!

 Autá jazdiace po zasneženej ceste.Zimné pneumatiky 185/60 R15 nájdeme v mnohých populárnych modeloch áut.

Ktoré modely zimných pneumatík 185/60 R15 ocenili naši zákazníci?

Vďaka veľkej popularite rozmeru 185/60 R15 zákazníci Oponeo ochotne zdieľajú svoje názory o pneumatikách, ktoré používajú. Na základe ich známok sme vypracovali rebríček odporúčaných modelov. Do úvahy sme brali tak počet vydaných recenzií, ako aj priemerné skóre, ktoré získali.

V rebríčku zimných pneumatík 185/60 R15, sa rovnako ako v predchádzajúcich rokoch, našlo miesto pre prémiové modely a cenovo dostupnejšie riešenia. Vodiči nakupujúci na Oponeo zvýraznili:

miesto

model pneumatiky

priemerné hodnotenie vodičov

1.Nokian Tyres WR Snowproof5,50
2.Nokian Tyres WR D45,45
3.Kormoran Snow5,40
4.Dębica Frigo 25,25
5.Zeetex WP10005,10

*Rebríček vznikol na základe hodnotení udelených zákazníkmi Oponeo od 1.1.2021 do 14.09.2022. Platila stupnica 1 až 6. Zoznam obsahuje tie modely, ktoré získali minimálny požadovaný počet recenzií. Výsledky zobrazené na webových stránkach nášho obchodu sa môžu líšiť od tých, ktoré sú uvedené v zozname. Prezentované hodnotenia sa týkajú iba pneumatík s rozmerom 185/60 R15.

Vedeli ste, že... 

185/60 R15 je jedným z rozmerov pneumatík, ktoré si vodiči v Európe vyberajú najčastejšie? Už viac ako niekoľko rokov je tiež v popredí najčastejšie montovaných kolies do základnej výbavy automobilov segmentu B a C. Tento rozmer nájdeme napríklad vo veľmi obľúbených modeloch ako sú: Volkswagen Golf alebo Polo, Seat Leon alebo Opel Vectra.

Ak si nie ste istí, či si máte pre svoje auto vybrať práve tento rozmer pneumatík, použite náš konfigurátor

1. miesto Nokian Tyres WR Snowproof

Jednoznačným lídrom v hodnotení zimných pneumatík 185/60 R15, ktorý zákazníci nakupujúci na Oponeo opäť ocenili, je Nokian Tyres WR Snowproof. Je to jeden z vlajkových modelov fínskej značky zo segmentu premium. Dokonale sa osvedčia v premenlivých európskych poveternostných podmienkach.

Koncepcia Alpin Sense Grip je kľúčom k úspechu tejto pneumatiky. Jednou z jej výhod je revolučná gumová zmes, ktorá si zachováva veľmi dobrú trakciu v širokom rozsahu teplôt. Umožňuje zachovať istotu za volantom počas rozmarného jesenného a zimného počasia. Vďaka unikátnym technologickým riešeniam ponúka plnohodnotné vlastnosti aj v teplejších dňoch. Za pozornosť stojí aj tvar behúňa. Charakteristický, dravejší ako u klasických modelov, vzhľad drážok zaisťuje kvalitnú jazdu nielen na suchom, zimnom povrchu, ale aj na snehu. Za účinné brzdenie sú zodpovedné brzdové stabilizátory Brake Boosters umiestnené v oblasti ramien. 

2. miesto Nokian Tyres WR D4

Rebríček zimných pneumatík 185/60 R15 ovládol fínsky producent. Nokian Tyres WR D4 je ďalší prémiový model, ktorý si získal uznanie širokého okruhu vodičov. Vysoké umiestnenie nie je prekvapujúce, pretože tieto pneumatiky dobre zvládajú jazdu na snehu, kašovitom snehu a aj zľadovatenom povrchu.  

Jedným z charakteristických znakov pneumatík Nokian Tyres WR D4 je ich charakteristický dezén so širokým stredovým rebrom, ktoré zvyšuje stabilitu. Systém lamiel a agresívne usporiadaných blokov je ideálny do každého počasia. Použitá kaučuková zmes obsahujúca prírodný kaučuk, oxid kremičitý a repkový olej zohráva taktiež dôležitú úlohu. Zvyšuje brzdný výkon pri mínusových teplotách a zároveň zaisťuje nižší valivý odpor. Kvalita riešení bola testovaná v najvzdialenejšom testovacom centre smerom k severnému pólu - v Laponsku. Ďalšou výhodou modelu je použitie technológie Silent Sidewall, vďaka ktorej sa znížil hluk vznikajúci počas jazdy. 

3. miesto Kormoran Snow

Tretie miesto medzi zimnými pneumatikami 185/60 R15 v rebríčku obsadil návrh poľskej značky z ekonomického segmentu - Kormoran Snow. Sú to cenovo prístupné pneumatiky, ktoré sa vyznačujú požadovanými parametrami: optimálnou trakciou a vysokou pružnosťou, vďaka čomu si zachovávajú svoje plné vlastnosti v náročných podmienkach.  

Smerové usporiadanie blokov s masívnymi, predĺženými blokmi a širokými obvodovými kanálikmi umožňuje efektívne odstraňovanie snehu a odvádzanie vody spod čela pneumatiky. Vďaka tomu je minimalizované riziko aquaplaningu. O dobrú trakciu sa aj na zasneženej ceste stará hustý systém vlnitých priečnych lamiel. Konštrukcia umožňuje rovnomerné, pomalé opotrebovanie dezénu, čo zaisťuje dlhú životnosť bez straty výkonu. Charakteristickým znakom modelu Kormoran Snow je gumová zmes, ktorá sa vyznačuje pružnosťou. Prírodný kaučuk, sadze a oxid kremičitý umožňujú zachovať parametre - primeranú tuhosť a priľnavosť - počas extrémne nízkych teplôt.

4. miesto Dębica Frigo 2

Vodiči kupujúci na Oponeo určite oceňujú poľské zimné pneumatiky 185/60 R15. V rebríčku, hneď za pódiom, sa umiestnila Dębica Frigo 2, ktorá nazbierala mnoho pozitívnych recenzií. Relatívne nízka cena modelu ide ruka v ruke s dobrými parametrami, vďaka ktorým spĺňa očakávania veľkej skupiny majiteľov osobných automobilov.  

Kvalitná kaučuková zmes s oxidom kremičitým poskytuje očakávanú pružnosť pneumatík pri nízkych teplotách, vďaka čomu majú používatelia zaistenú komfortnú a bezpečnú jazdu. Charakteristická štruktúra behúňa s husto rozmiestnenými lamelami zvyšuje trakciu vo veľmi rôznorodých zimných podmienkach. Veľké množstvo obvodových a priečnych drážok má pozitívny vplyv na správanie sa Dębica Frigo 2 na mokrom povrchu. Minimalizujú riziko nebezpečného aquaplaningu, teda 

hydrodynamického šmyku. Masívne bloky umiestnené na ramenách pneumatiky zaručujú stabilitu aj pri zdolávaní zasnežených alebo ľadom pokrytých úsekov trasy.

5. miesto Zeetex WP1000

Nízka cena a dobrá kvalita - Zeetex WP1000 185/60 R15 v hodnotení zimných pneumatík ocenili zákazníci Oponeo. Ide o jeden z ekonomických modelov, ktorý ocení významná skupina vodičov, ktorí hľadajú efektívne pneumatiky s primeranou trakciou v rôznych poveternostných podmienkach.  

Zeetex WP1000 sa vyznačuje smerovým dezénom behúňa, ktorý zaisťuje stabilnú jazdu na suchom, mokrom a zasneženom povrchu. Pneumatiky sú vybavené systémom 3D lamiel, ktorý umožňuje efektívne odstraňovanie snehu spod kolies. To sa priamo premieta na zachovanie dobrej priľnavosti. Správna trakcia nie je jedinou úlohou, ktorú by mala spĺňať zimná pneumatika. Precízne navrhnuté obvodové drážky sa premietajú do zvýšenej stability vozidla. Tvrdé stredné rebro má pozitívny vplyv na presnosť riadenia. Pozornosť treba venovať aj komfortu jazdy. Vystužené bočné zóny majú nielen pozitívny vplyv na pohodlie počas cestovania, ale zároveň predlžujú aj životnosť modelu.