Ak stojíte pred výberom, ktoré pneumatiky v rozmere 195/60 R15 si zvoliť pre nadchádzajúcu zimnú sezónu, nezabudnite si overiť, ktoré modely si vodiči vyberajú najčastejšie. Pneumatiky testované v najťažších podmienkach a následne vyhodnotené tisíckami zákazníkov vám umožnia rýchlo a presne zvoliť tú správnu pneumatiku. Predstavujeme zoznam najlepších pneumatík. Už teraz si vyberte model, ktorý vyhovuje vašim potrebám!

Auto jazdiace na snehu.Zimné pneumatiky by mali zaručiť bezpečnú jazdu na snehu.

Rebríček najlepších pneumatík v rozmere 195/60 R15 bol pripravený na základe názorov vodičov, ktorí si zimné pneumatiky kúpili na portáli Oponeo. Motoristi, ktorí robia tisíce kilometrov, často v zložitých poveternostných podmienkach a zdieľajú svoj názor s ostatnými vodičmi, sú neoceniteľnou pokladnicou poznatkov o danom modeli. Každá, aj najmenšia poznámka znamená, že sa môžeme dozvedieť viac o pneumatikách, ktoré sme si vybrali. Váš názor berieme do úvahy, a preto sme zhrnuli zhromaždené názory a predložili zoznam 5 najlepšie hodnotených zimných pneumatík s rozmerom 195/60 R15. Presvedčte sa, ktorá z nich bola najlepšia, a vyberte si vysnívaný model.

Pre ktoré autá je vhodný rozmer 195/60 R15?

Zimné pneumatiky s rozmerom 195/60 R15 sa najčastejšie montujú ako základná výbava do väčších osobných automobilov, t.j. Opel Astra, Toyota Avensis, Toyota Corolla alebo Volvo V70 (v závislosti od generácie, verzie výbavy, výkonu atp.). Je to rozhodne jeden z najobľúbenejších rozmerov širokej škály vozidiel. Často sa používa hlavne v mestských a cestných automobiloch.

Nie ste si istí, či je tento rozmer vhodný do Vášho auta?

Použite konfigurátor výberu pneumatík!

Najlepšie zimné pneumatiky 195/60 R15 podľa vodičov OPONEO

Musíme uznať, že vodič, ktorého čaká kúpa zimných pneumatík, má pred sebou tvrdý oriešok. Rozhodovanie o tom, ktoré pneumatiky si zvoliť na zimu, je často veľmi ťažké kvôli stovkám modelov dostupných na trhu. Napriek tomu sa riaďte iba osvedčenými zdrojmi informácií. V tejto súvislosti sa názory vodičov, ktorí prejdú tisíce kilometrov, ukazujú ako naozaj spoľahlivé.

Pri zostavovaní zoznamu najlepších zimných pneumatík sme brali do úvahy počet recenzií a priemer hodnotení udelených vodičmi v období od januára 2019 do októbra 2020. Predstavujeme najlepšie modely:

Model pneumatikyHodnotenie*
Nokian WR Snowproof5,7
Hankook Winter i*cept RS2 W4525,4
Pirelli Cinturato Winter5,4
Nokian WR D35,35
Dębica Frigo 25,25 

* Rebríček bol vytvorený na základe hodnotení poskytnutých zákazníkmi spoločnosti Oponeo v období od januára 2019 do októbra 2020. Dostupná stupnica mala známky od 1 do 6. Zoznam obsahuje tie modely, ktoré získali minimálny požadovaný počet recenzií. Výsledky zobrazené na webových stránkach nášho obchodu sa môžu líšiť od tých, ktoré sú uvedené v zozname. Prezentované hodnotenia sa týkajú iba pneumatík s rozmerom 195/60 R15.

Nokian WR Snowproof

Zoznam najlepších zimných pneumatík v rozmere 195/60 R15 otvára Nokian WR Snowproof. Je to prvá, ale nie posledná ponuka fínskeho výrobcu, ktorý sa objavila v našom rebríčku. Niet divu, že Nokian ako prvý na svete vyrobil zimnú pneumatiku. Jeho skúsenosti mu umožňujú navrhovať a vytvárať modely, ktoré zodpovedajú požiadavkám aj tých najnáročnejších vodičov. 

Čím sa vyznačuje model WR Snowproof?

Gumová zmes Alpine Grip zaručuje ideálnu priľnavosť vozidla k povrchu a tiež umožňuje plynulú a predovšetkým bezpečnú jazdu bez ohľadu na prevládajúce podmienky. Práve vďaka kombinácii prírodného kaučuku, oxidu kremičitého a funkčných polymérov bolo možné dosiahnuť také dobré parametre. Originálny behúň, ktorého drážky sú usporiadané do tvaru šípky, spôsobuje, že pneumatika má veľmi dobrý výkon na mäkkom snehu.

Prečo si zákazníci spoločnosti Oponeo vybrali Nokian WR Snowproof?

Matej:

Skvelé pneumatiky, krátka brzdná dráha. Auto za každých podmienok sa dobre drží na povrchu. Odporúčam.

Vlado:

Po mnohých hodinách prehliadania testov a názorov expertov padla voľba na Nokian WR Snowproof. Najvhodnejší výber, najväčšou výhodou je nízka hlučnosť pneumatiky, ktorá je skutočne tichá. Jazdné vlastnosti sú tiež na vysokej úrovni, bezproblémová trakcia na mokrom povrchu, a práve takýto povrchnajdlhšie prevláda v zimnom období na Slovensku. Odporúčam!

Hankook Winter i*cept RS2 W452

Medzi najlepšie hodnotenými zimnými pneumatikami sa našiel aj zástupca značky Hankook. Winter i*cept RS2 W452 je model, ktorý sa teší pozitívnymi recenziami nielen medzi vodičmi. Pneumatiky ocenili aj špecialisti z automobilového priemyslu. Vysoké pozície v testoch ADAC hovoria samy za seba. 

V čom spočíva úspech zimnej pneumatiky Winter i*cept RS2 W452?

Spoločnosť Hankook použila množstvo riešení na vytvorenie dokonalých pneumatík, ktoré sa dobre osvedčia pri jazde v zime. Smerový behúň má priečne drážky, vďaka čomu si skvele poradí na mokrom povrchu. Poskytne jazdcovi požadovaný grip a zároveň bude minimalizovať riziko straty trakcie. Zatiaľ čo špeciálne drážky a 3D lamely zaručia bezpečnú jazdu na zasnežených cestách. Nemusíte sa báť, že pri náhlom manévri stratíte kontrolu nad autom. Nebojte sa, Winter i*cept RS2 W452 vám zaistí bezpečnosť a pohodlie.

Prečo si vodiči tak obľúbili Hankook Winter i*cept RS2 W452?

Milan:

Veľmi dobré pneumatiky. Najlepšie za takú cenu. Mám ich na svojom treťom aute a som veľmi spokojný.

Roman:

Tiché pneumatiky. Správajú sa veľmi dobre na mokrom povrchu. Veľmi dobre reagujú na sneh, príjemná jazda, odporúčam.

Ondrej:

Dobré pneumatiky za rozumnú cenu. Po šiestich mesiacoch používania nie sú viditeľné žiadne negatívne zmeny v kvalite pneumatík.

Pirelli Cinturato Winter

Pirelli Cinturato Winter nemohla chýbať na stupňoch víťazov zoznamu najlepších zimných pneumatík v rozmere 195/60 R15. Tento model sa už niekoľko rokov drží na vysokých pozíciách v testoch uskutočňovaných automobilovými časopismi a organizáciami. Inak to nie je ani tento rok, pretože pri testoch ÖAMTC a TCS sa ukázalo, že pneumatiky sú hodné odporúčania. 

Kvôli čomu odporúčajú pneumatiky Cinturato Winter špecialisti a aj vodiči?

Smerový behúň sa osvedčí v náročných podmienkach. Pokročilá gumová zmes zaručuje veľmi dobrú priľnavosť pri nízkych teplotách. Návrhári sa postarali o to, aby bola pneumatika prispôsobená typickému zimnému podnebiu. Špeciálna zmes tiež skracuje brzdnú dráhu a dáva vodičovi trochu času na reakciu. Jedna vec je istá – s pneumatikami Pirelli Cinturato Winter bezpečne dosiahnete stanovený cieľ!

Toto hovoria vodiči o Pirelli Cinturato Winter:

Kamil:

Za podobných podmienok ako v zime, teda jemný sneh, nestratia priľnavosť v zákrutách a núdzové brzdenie na vozovke pokrytej jemným snehom výrazne nepredĺži brzdnú dráhu. Pneumatiky sú mäkké, zachovávajú si túto mäkkosť pri teplotách dosahujúcichaž -12 stupňov, vďaka čomu sú ideálne na zimu. S pokojným svedomím ich môžem odporučiť.

Anton:

Zimné pneumatiky Pirelli Cinturato som kúpil na začiatku zimnej sezóny 2019/2020. Doteraz som nemal fyzickú možnosť testovať ich v zimných podmienkach. Je jasné, aká je tohtoročná zima. Iba posledný zimná dovolenka v Beskydách umožnila testovanie pneumatík v zimných podmienkach. Pozitívne ma ohúrila ich priľnavosť k mokrému a klzkému povrchu. Odporúčam každému, aby si kúpil tieto pneumatiky, kto si cení bezpečnosť.

Nokian WR D3

Jeden z najpopulárnejších modelov prémiovej triedy sa objavil aj v zozname najlepších zimných pneumatík. Séria WR od fínskeho výrobcu pneumatík sa neustále teší veľkému záujmu vodičov. 

Prečo si Nokian WR D3 tak často vyberajú motoristi?

Spoľahlivosť pri jazde na zasneženom povrchu. Toto je kľúčová vec, pokiaľ ide o návrh fínskej spoločnosti. Okrem toho použitie modernej gumovej zmesi umožnilo zachovanie pružnosti pri extrémne nízkych teplotách. Početné drážky a lamely významne prispievajú k udržaniu dokonalej priľnavosti bez ohľadu na prevládajúce poveternostné podmienky.


Aké názory na pneumatiku Nokian WR D3 nájdeme na Oponeo?

Mišo:

Pneumatiky sa správajú dobre aj v náročných podmienkach. Kašovitý alebo mokrý, topiaci sa sneh pre ne nie je žiadna prekážka. Kvalitnejšie pneumatiky za túto cenu nenájdete. Predtým som jazdil na Brigdestone a poviem, že Nokian sú na tom oveľa lepšie.

Rasťo:

Sada pneumatík zakúpená v decembri 2019. Pokiaľ ide o typické zimné podmienky, schopnosti týchto pneumatík som overil počas 2 týždňov dovolenky v Tatrách a úprimne som nepocítil žiadne nepríjemnosti. Jazdné vlastnosti, priľnavosť k vozovke a hluk pneumatík – to všetko v najlepšom poriadku. Odporúčam!

Dębica Frigo 2

Zoznam najlepších zimných pneumatík v rozmere 195/60 R15 uzatvára Dębica Frigo 2. Zákazníci spoločnosti Oponeo si pravidelne vyberajú pneumatiky od poľského výrobcu. Vodiči oceňujú predovšetkým vynikajúci pomer ceny a kvality. Táto ponuka je určená majiteľom osobných automobilov, ktorí uprednostňujú bezpečnú a pohodlnú jazdu. Dębica Frigo 2 poskytuje to najdôležitejšie – istotu na ceste v zime.

Čím vyniká produkt od poľského výrobcu? 

Husto umiestnené lamely zaručujú vynikajúcu priľnavosť k povrchu. Smerové drážky behúňa znižujú riziko aquaplaningu. Toto sú najdôležitejšie aspekty, na ktoré sa dizajnéri zamerali. Model Frigo 2 umožňuje tiež kratšiu brzdnú dráhu vďaka použitiu masívnych blokov umiestnených na ramenách pneumatiky.


Čo hovoria vodiči na model Dębica Frigo 2?

ERIK:

Pneumatiky Dębica Frigo 2 odporúčam všetkým. Pneumatiky som si kúpil nedávno, jazdím na nich iba prvú sezónu a musím povedať, že som s nimi spokojný. Dobre sa zarývajú do snehu, lepia sa na snehový povrch, nezahrabúvajú sa. Dobre sa držia cesty na zasneženom povrchu. Za tieto peniaze nič také dobré nenájdete. A Dębica Frigo 2 je trefou do čierneho.

Damián:

Veľmi dobré pneumatiky za veľmi dobrú cenu. Vrelo ich odporúčam, možno tento rok nebolo toľko snehu, ale keď už predsa nasnežilo, auto okamžite zastavilo na snehu a kašovitom snehu, perfektne sa správa na mokrom a suchom povrchu. Lepšie je kupovať nové pneumatiky, dokonca z ekonomickej triedy, a stále mať nové, ako jazdiť na starých prémiových pneumatikách – čo je nové, to je nové! Odporúčam!

Mesto v zime.Zimné pneumatiky sa stávajú užitočnými pri teplote nižšej 7 °C.

Čím by ste sa mali riadiť pri výbere pneumatík?

Nájdenie zimných pneumatík, ktoré vyhovujú individuálnym potrebám vodičov, nie je také jednoduché. Ako začať? Hneď na začiatku stojí za to analyzovať najčastejšie jazdené trasy, regionálne poveternostné podmienky alebo frekvenciu jazdy v nezastavanom teréne. Toto nám pomôže určiť, aký model presne hľadáme. Potom stojí za to siahnuť po overených zdrojoch informácií. Iba ony poskytnú spoľahlivé a dôveryhodné údaje. Odporúčame vám venovať pozornosť popisu výrobcu a názorom vodičov na danú pneumatiku. Pomôže vám v tom množstvo recenzií, napríklad náš zoznam.

Názor skupiny motoristov nie je všetko, nezabudnite venovať pozornosť odborným testom vykonaným organizáciami a automobilovými časopismi. Sú to dôležité zdroje informácií. Nájdete tam najobjektívnejšie údaje o parametroch, ktoré vodiči berú do úvahy. Pri výbere pneumatík na zimu vám odporúčame prečítať si aj typový štítok. Nájdete tam informácie o priľnavosti za mokra, úspore paliva a generovanom hluku.