Štítok s parametrami a najpresnejšou špecifikáciou produktu poskytovanou výrobcom nehovoria o pneumatikách všetko. Väčšina týchto informácií sa týka modelu ponúkaného v niekoľkých rozmeroch, a vodiča spravidla zaujíma iba jeden konkrétny. Pred kúpou novej sady zimných pneumatík s rozmerom 185/65 R15 je preto dobré skontrolovať si, ako jednotlivé modely hodnotia ich užívatelia. Rebríček pripravený na základe tisícov názorov, ktoré zákazníci zanechali na Oponeo, určite pomôže.

Najlepsie pneumatiky zimne 185/65 r15Najlepsie pneumatiky zimne 185/65 r15

Za čo vodiči hodnotia zakúpené pneumatiky? Recenzie sa týkajú:

  • správania sa na vozovke za rôznych podmienok (suchá, mokrá vozovka, alebo sneh a blato), 
  • pohodlia cestovania, 
  • ekonómie (úroveň spaľovania a tlmenia nerovností),
  • vzhľadu pneumatiky.

Zimné pneumatiky s rozmerom 185/65 R15 sa objavujú na takých modeloch automobilov ako Alfa Romeo 147; Audi A4; Citroen C3, Xsara Picasso; Dacia Logan, Sandero; BMW série 3; Honda Accord; Peugeot 207; Hyundai i30; Mercedes Trieda A; Nissan Almera; Opel Astra.

Neviete, aký rozmer pasuje na vaše auto?

Použite konfigurátor výberu pneumatík!

Rebríček zimných pneumatík 185/65 R15 2021 podľa recenzií vodičov

Model pneumatiky
Hodnotenie*
Nokian WR Snowproof5,45
Nokian WR D45,4
Dębica Frigo 25,30
Hankook Winter i*cept RS2 W452
5,25
Fulda KRISTALL MONTERO 3
5,15

* Rebríček vznikol na základe hodnotení udelených zákazníkmi Oponeo od 1.1.2019 do 31.7.2020. Platila stupnica 1 až 6. Zoznam obsahuje tie modely, ktoré získali minimálny požadovaný počet recenzií. Výsledky zobrazené na webových stránkach nášho obchodu sa môžu líšiť od tých, ktoré sú uvedené v zozname. Prezentované hodnotenia sa týkajú iba pneumatík s rozmerom 215/55 R16.

Nokian WR Snowproof 

Najlepšie hodnoteným modelom v tomto období bol Nokian WR Snowproof od výrobcu prémiovej triedy, ktorý si vybudoval svoju dobrú povesť predovšetkým vďaka dizajnu vynikajúcich zimných pneumatík.  Vodiči oceňujú tieto pneumatiky za kombináciu technologických inovácií s tradičnými, ale spoľahlivými riešeniami. 

Guma Alpine Sense Grip použitá pri výrobe tejto pneumatiky pozostáva zo zmesi gumy, oxidu kremičitého a polymérov.  Správne zvolené proporcie jednotlivých komponentov zaisťujú, že vozidlo sa riadi pevne a predvídateľne v tých najťažších podmienkach – pri daždi, na snehu a snehovej kaši. Zatiaľ čo behúň je vybavený stabilizátormi Brake Boosters a výbežkami Snow Cloaws, čo zaručuje krátku brzdnú dráhu.


Podľa názorov zákazníkov Oponeo:

Veľmi dobré pneumatiky. Nemám žiadne výhrady. Dobrá cena, dobre sa držia na snehu, daždi a suchej vozovke. Nezaznamenal som tiež žiadny problém počas teplejších dní, jazdil som na nich do polovice mája. (V.Z)

Tieto pneumatiky odporúčam s čistým svedomím. Už som si kúpil druhú sadu týchto zimných pneumatík pre svoje druhé auto v tejto sezóne, absolvoval som dlhú cestu do Švajčiarska a pneumatiky dobre fungovali v zasneženom teréne. Ďalšími pneumatikami budú určite Nokiany. (PavolK)


Nokian WR D4

Fínsky výrobca skutočne vie, ako vytvárať zimné pneumatiky. Druhé miesto v rebríčku obsadil Nokian WR D4, čo znamená, že pneumatiky navrhnuté touto značkou sa tešia vynikajúcej povesti medzi vodičmi.

Nokian WR D4 je ďalšou generáciou modelu určeného pre typické zimné podmienky na cestách. Sneh a nízke teploty sú realitou, v ktorej tieto pneumatiky ukazujú svoj plný potenciál. Smerový behúň so širokým centrálnym rebrom zlepšuje presnosť riadenia a stabilitu jazdy. Výhodou tohto modelu je tiež dosť nízky valivý odpor, pokiaľ ide o zimné pneumatiky, čo sa prejavuje nižšou spotrebou paliva.


Čo si o týchto pneumatikách myslia vodiči?

Brilantná pneumatika, ktorá drží prakticky za každých podmienok. Najlepší nákup, pokiaľ ide o zimné pneumatiky. Pokojná a plynulá jazda na suchej a mokrej diaľnici a sú oveľa tichšie ako predchádzajúce Bridgestone. Zima je aká je, jediný výlet do hôr a jediný kontakt pneumatík so snehom mi neumožňujú spoľahlivo vyhodnotiť pneumatiky v týchto podmienkach, ale zvládli to :-). Odporúčam. (Tomáš)

Jazdil som na rôznych pneumatikách, na tých lacných aj tých drahých, a to s rôznym výsledkom. S čistým svedomím môžem odporučiť pneumatiky Nokian, pretože podľa mojich skromných skúseností v zime boli v porovnaní s inými spoločnosťami najlepšie a mám 3 autá. Priatelia tiež sú spokojní. (Ghon)


Dębica Frigo 2

Tri najlepšie zimné pneumatiky, ktoré vodiči najlepšie hodnotia, dopĺňa model z ekonomického cenového segmentu – Dębica Frigo 2. Vysoké skóre dokazuje, že sa výrobok vyznačuje veľmi dobrým pomerom ceny a kvality. Vďaka čomu tieto lacné zimné pneumatiky tak dobre spĺňajú očakávania používateľov?

Značka Dębica sa pri tomto projekte zamerala na osvedčené riešenia a udržateľný výkon. To umožnilo vytvorenie pneumatík nielen bezpečných v zimných podmienkach, ale aj pohodlných pre používateľov. Husto umiestnené lamely na povrchu pneumatiky zaisťujú krátku brzdnú dráhu na mokrej vozovke. 



A čo konkrétne o nich píšu samotní používatelia?

Nákup mi odporučil priateľ, ktorý používa iba Dębicu. Skvelo sa správajú pri prednom pohone, a teraz aj v mojom prípade, pri zadnom pohone. Som veľmi spokojný s jazdou na snehu a zľadovatenej vozovke. (Daniel)

Odporúčam tieto pneumatiky na 200 %, cena je veľmi dobrá a kvalita je skvelá. Pneumatiky fungujú skvele na snehu na ľade, keď sa ostatní nemohli pohnúť z parkoviska, ja som problémy nemal. Odporúčam poľskú Dębicu frigo, je veľmi dobrá. (Krištof M)


Hankook Winter i*cept RS2 W452

Dobrému názoru medzi našimi zákazníkmi sa teší aj zimná pneumatika kórejského výrobcu.   Hankook Winter i*cept RS2 W452 – pretože hovoríme o tomto modeli – sú pneumatiky stredného cenového segmentu, ktoré najlepšie vyhovujú vodičom hľadajúcim riešenia pre pokojnú, bezpečnú a ekonomickú jazdu.

Špeciálna konštrukcia behúňa sa skladá z niekoľkých prvkov zodpovedných za rôzne vlastnosti vozidla. 3D lamely a tuhé steny zlepšujú riadenie na suchých vozovkách, 3D hrany umožňujú stabilnú manipuláciu na snehu a šikmé drážky pre odvod vody zabraňujú aquaplaningu.



Ako vodiči hodnotia Hankook Winter i*cept RS2 W452?

Testoval som pneumatiky na dráhe Vojvodského strediska pre cestnú premávku. Výborne sa správali pri kontrolovanom šmyku a iných manévroch. Je známe, že žiadne pneumatiky, dokonca ani tie najlepšie, nemôžu nahradiť zdravý rozum. S dôverou však môžem odporučiť pneumatiky, ktoré som si kúpil na OPONEO. Hankook, osvedčené pneumatiky. (Adrián)

Pneumatiky mám iba jednu sezónu, fungujú veľmi dobre, neboli žiadne problémy s vyvážením a sú pre mňa dosť tiché. Tento rok bolo veľa snehu, ale nemal som problémy s výjazdom z garáže alebo z rekreačného pozemku. Vrelo odporúčam tieto pneumatiky. (Peter)


Fulda KRISTALL MONTERO 3


Poslednou pneumatikou uvedenou v rebríčku je Fulda Kristall Montero 3, ďalší zástupca priemerného cenového segmentu. Vodiči oceňujú tento model nielen pre jeho výkon, ale aj pre dlhodobé používanie, ktoré je možné vďaka odolnej gumovej zmesi a rovnomernému rozloženiu síl pôsobiacich na pneumatiky. Dôležitým prvkom konštrukcie modelu Kristall Montero 3 je tiež smerový behúň s drážkami usporiadanými do tvaru „V”, ktorý efektívne odvádza sneh, blato a vodu spod kolies, čo vozidlu poskytuje dobrú trakciu bez rizika šmyku.


Z komentárov k tejto pneumatike sa môžeme dozvedieť, že:

Trochu hlučné, keď je vozovka suchá, ale toto sú zimné pneumatiky, takže je to normálne. Jazda na snehovej kaši je stabilná, podobne na snehu. Dobre držia. Podľa môjho názoru tieto pneumatiky stojí za to odporučiť. Dlho som prezeral ponuky iných výrobcov a moja voľba padla na Fuldu. Rozhodne odporúčam. (Marián)

Mala som tú radosť testovať pneumatiky v zimných podmienkach na horských trasách, teda v náročnejších podmienkach a môžem vedome povedať, že fungujú veľmi dobre tak na snehu, ako aj na mokrej vozovke. Pneumatiky nie sú hlučné a poskytujú vysoký komfort jazdy. (Kalina)


Ako si vybrať zimné pneumatiky na mieru vašim potrebám?

Rebríček zahŕňa zimné pneumatiky s rozmerom 185/65 R15, ktoré získali od vodičov najlepšie hodnotenia. Každý z prezentovaných modelov má svoje výhody, ale pri výbere nových sezónnych pneumatík sa oplatí dbať na to, aby boli prispôsobené nielen vlastnostiam vozidla, ale aj spôsobu, akým ich vodič používa. Niektoré pneumatiky budú dobre fungovať na dlhých vzdialenostiach v diaľničných podmienkach, kde nikdy nie je sneh, a iné budú dobré na cestovanie po vedľajších cestách v horách. 

Pri hľadaní správneho modelu, okrem názorov vodičov, stoja za pozornosť aj európske štítky pneumatík a testy, ktoré vykonávajú organizácie ako ADAC. Informácie zhromaždené z rôznych zdrojov rozhodne uľahčujú konečné rozhodnutie.