Ak hľadáte zimné pneumatiky 175/65 R14, ste na tom najsprávnejšom mieste! Špeciálne pre vás sme pripravili prehľad modelov práve s týmto rozmerom, ktoré získali najvyššie hodnotenie vodičov. Sme presvedčení, že vďaka nemu sa rozhodnete rýchlo a správne. Zistite už teraz, ktoré pneumatiky sa tešia najväčšej obľúbenosti a buďte pripravení na blížiacu sa zimu!

Rebríček sme pripravili na základe hodnotení vodičov, ktorí si kúpili zimné pneumatiky na Oponeo a vyjadrili svoj názor na tento model. Pri výbere pneumatík je mimoriadne dôležité hodnotenie motoristov, preto po rekapitulácii všetkých hodnotení predstavujeme najvyššie hodnotené zimné pneumatiky s rozmerom 175/65 R14. Určite medzi nimi nájdete pneumatiky, ktoré naplnia vaše očakávania a zaručia satisfakciu z jazdy.

pneumatika 175/65 R14Iba zimné pneumatiky vám môžu zaručiť úplnú bezpečnosť na cestách v zime.

Pre aké vozidlá je vhodný rozmer 175/65 R14?

Zimné pneumatiky s rozmerom 175/65 R14 sa najčastejšie montujú ako prvá výbava osobných vozidiel. Majú ich aj také modely áut, ako Opel Corsa, Astra, Ford Fiesta, VW Golf, Polo či Honda Civic.

Najlepšie zimné pneumatiky 175/65 R14 podľa používateľov OPONEO

Vodiči, ktorých čaká nákup zimných pneumatík, si môžu vyberať spomedzi stoviek modelov dostupných na trhu. Rozhodnutie, ktoré z nich budú najlepšie, býva často ťažké, preto pamätajte na to, aby ste sa riadili iba overenými zdrojmi informácií. Pri výbere nových pneumatík sú dôležité aj hodnotenia vodičov, ktorí ich denne používajú.

Pri tvorbe zostavy najlepších zimných pneumatík sme brali do úvahy počet hodnotení a priemernú známku udelenú vodičmi v období od januára 2019 do septembra 2020. Pozrite sa, ktoré pneumatiky si získali najväčšiu dôveru:

Model pneumatiky
Známka (počet hodnotení)*
Nokian WR D45,4
Uniroyal MS Plus 775,35
Dębica Frigo 25,25
Zeetex WP10005,05
Imperial Snowdragon HP5,05

** Rebríček vznikol na základe hodnotenia udeleného zákazníkmi Oponeo v období od januára 2019 do októbra 2020. Uplatnila sa stupnica od 1 do 6. V prehľade nájdete modely, ktoré získali minimálny požadovaný počet hodnotení. Výsledky, ktoré sa zobrazujú v našom obchode, sa môžu líšiť  od tých, ktoré sú predstavené v zostave, uvedené hodnotenie sa týka výhradne pneumatík s rozmerom 175/65 R14.

Nokian WR D4 (známka 5,4)

Na prvom mieste našej zostavy sa ocitol dôstojný nástupca vodičmi oceňovaného modelu prémiovej triedy WR D3, konkrétne Nokian WR D4. Séria WR, vyvinutá fínskym výrobcom pneumatík, sa neustále teší obľúbenosti medzi vodičmi. Nokian WR D4 je prvá pneumatika so známkou „A” získanou v kategórii brzdenia na mokrej vozovke. Výrobca vylepšil stavbu blokov a obohatil ich o špeciálne spoje a výrezy, čím významne zvýšil efektívnosť odvádzania vody, snehovej kaše a snehu. WR D4 zaručuje precízne vedenie a stabilitu na ceste.

Vodiči, ktorí si kúpili pneumatiky Nokian WR D4, sa takto vyjadrujú o možnostiach tohto modelu:

Toto sú už ďalšie pneumatiky firmy Nokian. Predtým som mal 6 rokov asymetrické, teraz som sa rozhodol pre smerové. Sú to najtichšie zimné pneumatiky, aké som kedy používal. Používam ich od začiatku decembra a spočiatku bolo veľmi ťažké ich ohodnotiť, lebo neboli zimné podmienky. Teraz, keď začalo primŕzať a snežiť, môžem už niečo povedať a rozhodne aj pochváliť. Veľmi dobre sa osvedčili na klzkom poruchu, nie je problém s rozjazdom, či je ľad, či sneh, zahryzávajú sa jedna radosť. Brzdenie – žiaden problém, rovnomerne a s istotou. Rozhodne odporúčam tieto pneumatiky, naozaj sa to oplatí, na zimu nie je nič lepšie:) jazdí sa na nich ako v lete. Všetkým vodičom prajem šťastnú cestu – Richard Sz


Tichá pneumatika, veľmi dobre tlmí nerovnosti na mokrom povrchu, žiadne náznaky, že by sa dostávala do šmyku. Behúň je veľmi agresívny, potešenie a bezpečnosť jazdy zaručené. Podľa mňa je lepšia ako predchádzajúci model. Veľmi dobré výsledky v testoch, pokojne sa vyrovná pneumatikám známejších firiem, ba dokonca ich prekonáva. – Darek

Uniroyal MS Plus 77 (ocena 5,35)

V prehľade najlepších zimných pneumatík s rozmerom 175/65 R14 sa na druhej priečke umiestnil Uniroyal MS Plus 77. Tento model sa skvele osvedčí na zasnežených a zľadovatených povrchoch. Ako sa patrí na dažďové pneumatiky, ktorými sa tento výrobca preslávil, má špeciálnu konštrukciu behúňa. Drobné drážky a špeciálne bloky zvyšujú bezpečnosť vodiča počas daždivých dní.

MS Plus 77 zaručuje stabilnú a komfortnú jazdu aj v tých najnáročnejších podmienkach. Výrobca tejto značky obohatil gumovú zmes o siliku. Istotu počas jazdy a pocit úplnej kontroly v zákrutách umožňuje pórovitý povrch a veľké ramenné bloky, čo nepochybne zvyšuje priľnavosť. Zlepšilo sa aj ovládanie a komfort pri vedení vozidla. Ako sa patrí na Uniroyal, pneumatika zaručuje ochranu proti neželanému javu aquaplaningu.

Takto sa vodiči vyjadrujú o Uniroyal MS Plus 77:

(…) Bez ohľadu na to, či brzdím mierne, alebo sa jedná o náhle brzdenie. Na snehu či blate sa držia v smere jazdy, neutekajú do bokov. – Kudlaty

Pneumatiky majú veľmi pekný vzhľad, dobre sa držia na ceste, dokonca aj pri vyšších rýchlostiach. Odporúčam. - Faraone

Odporúčania hodné pneumatiky, 100% úspešný nákup. – skodzinka_90

Dębica Frigo 2 (5,25)

Medzi najlepšími zimnými pneumatikami s rozmerom 175/65 R14 sa umiestnila Dębica Frigo 2. Pneumatiky poľského výrobcu sú venované majiteľom osobných vozidiel, ktorí si zakladajú na bezpečnej a komfortnej jazde. Husto rozmiestnené lamely sa postarajú o skvelú priľnavosť na ceste za akýchkoľvek podmienok. Na druhej strane smerové drážky behúňa znížia riziko vzniku aquaplaningu. To sú najdôležitejšie aspekty, na ktoré sa sústredili návrhári. Navyše vysoký počet lamiel zväčšuje styčnú plochu pneumatiky s povrchom, vďaka čomu má vodič zabezpečenú priľnavosť na mokrej a zasneženej vozovke. Pri navrhovaní modelu Frigo 2 bolo prioritou aj skrátenie brzdnej dráhy na minimum, preto sa použili masívne bloky, ktoré sú umiestnené na ramenách pneumatiky, čo nepochybne ovplyvnilo jej stabilitu.

Prečítajte si, čo si o tomto modeli myslia zákazníci Oponeo:

Pneumatiky zakúpené u vás spĺňajú všetky očakávania. Som zástancom výhradne nových pneumatík, takže podľa môjho názoru sú dokonca aj pneumatiky z tzv. „nízkorozpočtového“ sektora oveľa lepším riešením, ako stará „prémiová“ pneumatika. Pneumatika absolvovala test v horách a musím povedať, že som bol príjemne prekvapený. Odporúčam! – Radoslav

Skvelé pneumatiky za dobrú cenu. Žiadne problémy pri agresívnejšej jazde v meste pri silných dažďoch.  Šmyk v zime na ľade je kontrolovaný a ľahko sa z neho dostanete, pneumatiky to naozaj zvládajú. Odporúčam! – Pavel

Zimná pneumatika, ktorá zvládne všetky povrchy, dosť tichá. Myslím, že pomer kvality a ceny je jej najväčšou výhodou. – Márius

Zeetex WP1000 (známka 5,05)

Medzi zimnými pneumatikami, ktoré získali najvyššie hodnotenie vodičov, sa umiestnil aj Zeetex WP1000. Pneumatiky tohto výrobcu sa v mnohých ohľadoch vynímajú v ekonomickom segmente. Je to preto, že značka  pochádzajúca zo Spojených arabských emirátov investuje do technologicky pokročilých riešení, ktoré si predtým vodiči spájali výhradne z prémiovou triedou. Spojenie inovácie s pomerne nízkou cenou spôsobuje, že pneumatiky Zeetex predstavujú zaujímavú ponuku pre vodičov, ktorí nedisponujú príliš veľkým rozpočtom.

Pneumatika WP1000 vznikla na báze smerového behúňa, ktorý si poradí na ceste v akýchkoľvek zimných podmienkach. Vďaka použitiu širokých drážok a systému kanálikov  táto pneumatika účinne odvádza vodu, dokonca aj pri intenzívnych dažďových zrážkach. Navyše systém 3D lamiel chráni vodiča pred stratou priľnavosti a zabezpečuje, že pneumatika sa „zaryje” do snehu ležiaceho na ceste.

Zákazníci ocenili skvelý pomer ceny a kvality pneumatík Zeetex WP1000. Vystavené hodnotenia nenechávajú na pochybách:

Tieto pneumatiky sa veľmi dobre držia na rôznych povrchoch, aj tých, ktoré sú pokryté snehom alebo ľadom, a práve s takými sa denne stretávam počas zimnej sezóny. Rozhodol som sa kúpiť si tieto pneumatiky vzhľadom na pomer ceny a kvality a nesklamal som sa, odporúčam aj „nedeľným“ vodičom, aj tým, čo najazdia veľa kilometrov, tak ako ja! Odporúčania hodné pneumatiky. – Andrej

Veľmi dobré pneumatiky, najmä za túto cenu, žiaden šmyk, veľmi dobre držia auto na ceste, sú tiché. Odporúčam. – Rafael

Určite odporúčania hodné pneumatiky, neudierajú, auto sa dobre drží na ceste, brzdná dráha aj rozjazd super, nie sú hlučné.  – Tobiáš

Imperial Snowdragon HP (známka 5,05)

Prehľad najlepších zimných pneumatík uzatvára model Snowdragon HP od výrobcu Imperial. Táto značka síce figuruje na trhu pneumatík len odnedávna, bleskovo sa však vyšplhala na vrchol rebríčkov predaja v mnohých európskych krajinách. Medzi vodičmi sú obľúbené letné, zimné aj celoročné modely. Zákazníci oceňujú pomer ceny a kvality.

Pneumatika Snowdragon HP patrí do série vlajkových produktov značky Imperial. Výrobca použil v tomto modeli modernú konštrukciu smerového behúňa, v ktorom sa pozdĺžne drážky pretínajú v stredovej časti, vďaka čomu si pneumatika zachová elasticitu. Tento model si skvele poradí aj s ležiacim snehom a snehovou kašou. Použitie špeciálnej gumovej zmesi umožňuje vodičovi bezpečnú jazdu dokonca aj v náročných zimných podmienkach.

Zákazníci, ktorí si kúpili pneumatiky Imperial Snowdragon HP sa takto vyjadrujú o možnostiach tohto modelu:

Nebol problém s vyvážením. Pneumatika sa drží, ako sa patrí na novú pneumatiku. Ťažko povedať, ako dlho si udrží parametre, ale za túto cenu sa dá bez ľútosti dosť rýchlo opotrebovať. Hlučnosť ako pri zimnej gume, ale nie je otravná. Jediný nedostatok, ktorý je citeľný aj napriek dobrému vyváženiu kolesa, je taký nejaký čudný pocit, akoby boli do behúňa zaryté nejaké malé kamienky. Ťažko sa to opisuje.  V podstate sa to neodráža na trakcii alebo precíznosti vedenia, lebo nie sú citeľné negatívne vibrácie na volante. V každom prípade to tieto pneumatiky nediskvalifikuje. – Daniel

Odporúčam tieto pneumatiky všetkým, ktorí si cenia komfort a bezpečnosť. Pneumatiky sú naozaj super a za fajn cenu. Vždy si kupujem pneumatiky na Oponeo.pl a som veľmi spokojný. Na 200% odporúčam. – Mikuláš

Čím sa riadiť pri výbere pneumatík?

Pamätajte na to, aby ste si pri výbere pneumatík dôkladne skontrolovali vybraný model. Nevyhnutne venujte pozornosť popisu samotného výrobcu, a taktiež hodnoteniam ostatných používateľov, ktoré sa týkajú danej pneumatiky. Veľmi dobre sa v tejto oblasti osvedčia rôzne rekapitulácie, ako napríklad tá, ktorú uvádzame vyššie, pretože vám pomôžu pri rozhodovaní.

Ak vás čaká výber zimných pneumatík, pamätajte na to, aby ste venovali pozornosť profesionálnym testom uskutočňovaným motoristickými organizáciami a časopismi. Je to dôležitý zdroj informácií. Nájdete tam najobjektívnejšie údaje o vlastnostiach, ktoré berú do úvahy vodiči.         

Skvelým zdrojom informácií, ktorý sa oplatí využiť pri výbere pneumatík, sú štítky. Nájdete na nich predovšetkým spoľahlivé údaje. Výrobcovia venujú pozornosť 3 najdôležitejším  vlastnostiam, konkrétne: priľnavosti na mokrom povrchu, palivovej účinnosti a hluku.