Zima je obdobie, keď vodič musí byť počas jazdy vždy plne sústredený. Niekedy však aj toto nepostačí pri výzvach, ktoré pre neho má toto ročné obdobie. Čoraz častejší dážď a sneženie, alebo vyskytujúca sa poľadovica, si vyžadujú použitie najlepších zimných pneumatík. Pomôžu zaistiť bezpečnosť na ceste bez ohľadu na podmienky. Pozrite sa, ktoré zimné modely s rozmerom 215/55 R16 odporúčajú naši zákazníci na základe svojich vlastných skúseností, a vyberte si ideálne riešenie pre svoje potreby.

auto na zasneženej lesnej cesteZimné obdobie je naozajstnou skúškou pneumatík.

Kedy prezuť na zimné pneumatiky?

Za medzný bod medzi sezónami sa považuje čas, keď sa teplota cez deň udržuje na úrovni pod 7 °C. V takejto situácii sa rozhodne oplatí zadovážiť si sadu zimných pneumatík. Táto hranica je však len orientačná, ak vstávate skoro do práce alebo často cestujete po zotmení, musíte na zmenu myslieť o niečo skôr

Rebríček zimných pneumatík 215/55 R16*

Rozmer 215/55 R16 je jedným z najpopulárnejších na trhu. Pneumatiky s takýmito parametrami nájdete v mnohých automobiloch jazdiacich po uliciach, ako napríklad: Chevrolet Cruze, Ford C-MAX, Honda Civic, Opel Astra, Peugeot 308 a Toyota Esquire. Preto nie je prekvapujúca ani jeho prítomnosť v našom zozname modelov, ktoré vodiči najviac odporúčajú.

Aké pneumatiky s týmto rozmerom získali najlepšie recenzie našich zákazníkov?

Model pneumatiky:Priemerené hodnotenie vodičov*:    
Nokian WR D45,35
Dębica Frigo HP25,3
Neolin NeoWinter5,05
Zeetex WH10005,05
Imperial Snowdragon UHP5,00

* Rebríček vznikol na základe hodnotení udelených zákazníkmi Oponeo od 1.1.2019 do 31.7.2020. Platila stupnica 1 až 6. Zoznam obsahuje tie modely, ktoré získali minimálny požadovaný počet recenzií. Výsledky zobrazené na webových stránkach nášho obchodu sa môžu líšiť od tých, ktoré sú uvedené v zozname. Prezentované hodnotenia sa týkajú iba pneumatík s rozmerom 215/55 R16.

Nokian WR D4

Náš zoznam začína modelom od fínskeho prémiového výrobcu – Nokian WR D4, ktorý je o generáciu nižšie ako pneumatika, ktorá získava vrchol popularity – Nokian Snowproof. Verzia WR D4 vo chvíli vstupu na trh priťahovala pozornosť takmer všetkých odborníkov a vodičov, ktorí hľadali spoľahlivé pneumatiky pre všetky zimné podmienky. Čo sa skrýva za jej veľkým úspechom?

Pozoruhodná je prepracovaná konštrukcia, vytvorená s ohľadom na európske podnebie. Smerový behúň s rozšíreným centrálnym rebrom spolu s veľmi husto umiestnenou sieťou snehových lamiel poskytujú pocit bezpečia a spoľahlivej ovládateľnosti na typických zimných vozovkách. Technológia Silent Sidewall zase zaisťuje tichý chod pneumatík, aby nevytvárali zbytočný hluk, ktorý narúša pohodlnú jazdu. Pokiaľ ide o výhody, je treba spomenúť gumovú zmes Twin Trac Silica vyrobenú z prírodného kaučuku, oxidu kremičitého a repkového oleja. Dokonale zladené proporcie uvedených komponentov majú významný vplyv na ešte lepšie jazdné vlastnosti, a to aj počas intenzívnych mrazov, a tiež predlžujú životnosť pneumatík.


Podľa Vás:

Skvelé pneumatiky. Čakal som, že budú hlasnejšie. Milé prekvapenie. Túto zimu sa skutočne osvedčili. Sneh a snehová kaša boli maličkosťou. Dobre sa držia na ceste. Neviem, ako ovplyvnili spaľovanie. Odporúčam! Jakub J.

Pneumatiky v náročných zimných podmienkach (zima 2020) fungovali perfektne, žiadny závej pre nich nebol problém. Brzdná dráha je oveľa kratšia ako na predchádzajúcich pneumatikách Dębica. Auto sa riadi pevne. Nájazd bokom pneumatiky na ostrý koniec obrubníka nebol pre pneumatiku ničím strašným. Odporúčam. Mišo


Dębica Frigo HP2

Druhé miesto v rebríčku Oponeo patrí pneumatike od značky Dębica. Je to model Frigo HP2, ktorý už mnohokrát ocenili zákazníci nášho obchodu. Popularita výberu práve týchto pneumatík pre zimnú sezónu prispela k značnému úspechu, ktorým je dobrá povesť o jej dobrých parametroch, ponúkaných v ťažkých poveternostných podmienkach. 

Za ich uspokojivý výkon vďačia predovšetkým dobre premysleným nápadom v oblasti konštrukcie a dezénu behúňa. Zaoblené hrany ramien v kombinácii so smerovým dezénom behúňa pneumatiky sú neoceniteľné z hľadiska priľnavosti a účinného odvodu zimných zrážok spod kolies. Charakteristické drážky a lamely sa dokonale správajú na snehu, a zvýšený počet rezných hrán má za následok lepší povrch kontaktu so zemou. Všetky tieto vlastnosti majú značný význam pri zlepšovaní stability jazdy a brzdenia, aby sa zabránilo nekontrolovaným šmykom. V modeli Frigo HP2 výrobca venoval pozornosť aj problematike nízkeho valivého odporu, vďaka ktorému sú pneumatiky nielen ekonomické, ale aj ekologické.


Podľa Vás

Pneumatiky sa naozaj správajú perfektne. Jazda na nich je naozaj bezpečná. Odporúčam. Vlado

Kúpil som ich ako nové, mám ich rok na snehu a na klzkom povrchu vynikajúce, na mokrom povrchu super, tiché pneumatiky za dobré peniaze, odporúčam ich. Zloty0


Neolin NeoWinter

Posledné miesto na stupňoch víťazov bolo vyhradené pre Neolin NeoWinter – pneumatiky z ekonomického segmentu. Zákazníci nakupujúci v Oponeo v nej videli veľký potenciál, a tak môže smelo súperiť s ostatnými pneumatikami o titul hodnej odporúčania pre nadchádzajúcu zimnú sezónu, napriek tomu, že patrí do najnižšej triedy. 

Model NeoWinter si získal srdcia vodičov vďaka svojmu výkonu, ktorý je na skutočne dobrej úrovni. Náročné poveternostné podmienky, ktorým treba v najchladnejšom období roka čeliť, sú veľkou výzvou, s ktorou sa táto pneumatika vyrovnáva nie horšie ako jej drahšia konkurencia. To všetko vďaka smerovému dezénu behúňa a viditeľným lamelám, husto vyplnených v blokoch. Táto konštrukcia zaručuje, že trakcia na ceste pokrytej čerstvým snehom alebo zabalenom kolesami auta je zachovaná. Môžete teda cestovať bez obáv z nedostatku kontroly nad vozidlom. Zimné pneumatiky správne odvádzajú dážď, blato a iné nečistoty spod čela pneumatiky, čo sa prejavuje lepšou priľnavosťou. 


Vaše názory:

Pneumatiky sa správajú prekvapivo dobre." Najmä na snehu sú rozhodne lepšie ako predchádzajúce „pneumatiky z hornej police”. Nepocítil som, žeby na mokrej alebo suchej vozovke boli horšie ako ostatné. Odporúčam. JK

Pneumatiky už boli testované v horách v zimných podmienkach a vykonali skvelú prácu, na diaľnici boli tiché, zatiaľ čo na mokrej vozovke veľmi dobre odvádzajú vodu, jazda je istá, odporúčam každému. Kazimír


Zeetex WH1000

V rebríčku o niečo nižšie, ale rovnaké skóre získala pneumatika Zeetex WH1000. Vodičom je dobre známa, pretože je k dispozícii na predaj už niekoľko sezón. Siahajú po nej priaznivci, ktorí očakávajú v zime dobrý výkon za prijateľnú cenu, a výberom tohto modelu sú zaručené práve tieto vlastnosti, hlavne vzhľadom na to, že tieto pneumatiky patria do ekonomickej triedy.

Dizajnéri značky Zeetex vo svojom návrhu na zimu dbali na dobré parametre a kvalitu spracovania. Môžete ich vidieť v každom detaile pneumatiky WH1000. Stojí za to sa pozrieť na trochu odlišný vzor behúňa s asymetrickým vzorom. Nájdeme na ňom 3D lamely umiestnené na vonkajších blokoch, aby pneumatiky dobre zvládali meniace sa zimné počasie. Rôznorodý povrch pokrytý snehom, ľadom alebo dažďom nie je prekážkou pre plynulé riadenie. Vďaka drážkam v tvare cikcaku môžete bezpečne brzdiť bez obáv zo šmyku. Gumová zmes odolná voči poškodeniu je zodpovedná za trvanlivosť a menšie opotrebovanie pneumatík, čím predlžuje ich životnosť. Za zmienku stojí aj nízka hladina hluku generovaného pneumatikou. Cestovatelia nezažijú žiadne nepríjemné zvuky, ktoré by mohli počuť vo vnútri auta.  


Vaše názory:

Nemal byť žiadny sneh, ale keď napadol, bolo dobre skontrolovať kvalitu pneumatík." Podľa mňa sú super! Má veľmi dobrý štart, dobrú priľnavosť a na diaľnici je relatívne tichá. ArtWand

Za tú cenu tu naozaj nenájdeme chybičku krásy." Urobil som niekoľko tisíc km za rôznych podmienok – na suchej vozovke, počas dažďa, snehu – a fungujú dobre. Pokiaľ ide o hluk, tiež sa nesťažujem. Dejw


Imperial Snowdragon UHP

Posledné miesto v našom rebríčku obsadila pneumatika Snowdragon UHP od značky Imperial. Toto je ponuka z ekonomickej triedy, ktorá sa teší značnému záujmu medzi vodičmi s osobnými automobilmi. Ak niekto oceňuje dobrý pomer hodnoty k ponúkaným jazdným vlastnostiam, mal by ho návrh belgickej spoločnosti zaujať. 

Pneumatiky sa vyznačujú smerovým dezénom behúňa s výraznými blokmi, ktoré sú ideálne pre zimné podmienky na cestách. Sneh, ľad, blato a voda sú dobre odvádzané do strán, čo prispieva k lepšej trakcii. O pošmyknutí a nedostatku priľnavosti nemôže byť teda reč, a to ani pri väčších rýchlostiach. Konštruktéri navyše venovali pozornosť a pracovali na skrátení brzdnej dráhy, aby sa bolo možné na zvolenom mieste bezpečne zastaviť. S pneumatikou Snowdragon UHP majú používatelia zaručenú trvanlivosť a odolnosť voči poškodeniu, čo je výsledkom použitia optimalizovanej gumovej zmesi a výstuží v oblasti bočných stien. 


Vaše názory:

Pneumatiky sa perfektne správajú na akomkoľvek type vozovky a za každých podmienok. Nie sú hlučné a spĺňajú všetky očakávania. Pomer hodnoty a ceny je úžasný, naozaj stojí za to odporučiť ich každému. Zúbok

Pri tejto cene pneumatiky jednoznačne odporúčam. Automobil sa dobre drží na ceste takmer vo všetkých štandardných jesenných a zimných podmienkach. Čech



Nie ste si istí, či sa rozmer 215/55 R16 hodí na vaše auto?

Použite náš konfigurátor rozmerov