Pri hľadaní celoročných pneumatík sa oplatí venovať pozornosť niekoľkým aspektom, ako sú napr.: technická špecifikácia alebo výsledky testov. Pre mnohých vodičov sú rovnako dôležité aj recenzie osôb, ktoré mali možnosť otestovať vybrané produkty priamo na ceste. Špeciálne pre nich sme pripravili rebríček celoročných pneumatík 185/65 R15 na základe zákazníckych hodnotení Oponeo.

Auto stojace na zasneženej cesteRozmer 185/65 R15 je vhodný na rôzne autá.

Do akých áut je vhodný rozmer 185/65 R15?

Kia Stonic, Audi A1 alebo Seat Ibiza sú jedny z najobľúbenejších modelov osobných áut, na ktoré sa obúvajú pneumatiky s rozmerom 185/65 R15. Pneumatiky tohto rozmeru sa hodia na veľkú skupinu áut z mestského, kompaktného a stredného segmentu. Ak si nie ste istí, či budú vhodné aj pre vaše vozidlo, vyskúšajte si náš konfigurátor rozmerov.

Rebríček celoročných pneumatík 185/65 R15*

Celoročné pneumatiky by mali zaručiť dobré jazdné parametre bez ohľadu na počasie. Spomedzi množstva produktov dostupných na Oponeo vodiči ocenili najmä päť z nich. V rebríčku celoročných pneumatík 185/65 R15 si svoje miesto našli:

miestomodel priemerné hodnotenie
1.Dębica Navigator 35,50
2.Nokian Tyres WeatherProof5,45
3.Nokian Tyres Seasonproof5,40
4.Kormoran All Season5,35
5.Imperial All Season Driver5,30

*Rebríček bol vytvorený na základe hodnotení poskytnutých zákazníkmi spoločnosti Oponeo v období od januára 2021 do septembra 2022. Platila stupnica od 1 do 6. V rebríčku sú modely, ktoré získali minimálny, požadovaný počet hodnotení. Výsledky zobrazené na webových stránkach nášho obchodu sa môžu líšiť od tých, ktoré sú uvedené v zozname. Predstavené hodnotenie sa týka iba pneumatík s rozmerom 185/65 R15.

1. miesto Dębica Navigator 3

Nesporným lídrom rebríčka celoročných pneumatík s rozmerom 185/65 R15 je Dębica Navigator 3. Hoci je tento model zaradený do ekonomického segmentu, vodičov zaujme svojimi vynikajúcimi parametrami. Vyznačuje sa dobrým výkonom a zaisťuje mnoho najazdených kilometrov.

Požadovanú priľnavosť na mokrom povrchu zabezpečuje výrazný dezén behúňa Ultra-V, ktorý účinne odvádza vodu a zvyšuje odolnosť voči aquaplaningu. Zároveň optimalizuje proces brzdenia. Viacsmerné hrany, ktoré pozostávajú zo zvlnených a rovných lamiel, majú pozitívny vplyv na trakciu, vďaka čomu pneumatika ponúka bezpečnosť aj na snehu. Ďalšou výhodou ponuky poľskej značky je technologicky vyspelá polymérová zmes, vďaka ktorej sa pneumatiky vyznačujú dlhou životnosťou. Okrem toho zvyšuje palivovú úspornosť. Výsledkom je, že Dębica Navigator 3 je jeden z najobľúbenejších celoročných modelov v tomto rozmere.

2. miesto Nokian Tyres WeatherProof

Fínsky výrobca triedy premium Nokian Tyres sa teší dobrej povesti medzi vodičmi na celom svete. Je známy predovšetkým svojimi spoľahlivými zimnými modelmi, no produkuje aj kvalitné celoročné riešenia. Nokian Tyres WeatherProof obsadil v rebríčku celoročných pneumatík 185/65 R15 čestné druhé miesto. 

Bez ohľadu na teplotu alebo podmienky na ceste vám pneumatiky Nokian WeatherProof dodajú istotu za volantom. Charakteristická geometria centrálnej časti behúňa umožňuje zachovať priľnavosť počas jazdy na mokrej a zasneženej vozovke. Profilované, stupňovité klinové bloky behúňa v spojení s tvrdými lamelami zvyšujú priľnavosť hrán, vďaka čomu sa zvyšuje aj bezpečnosť pri nájazde do zákrut. Hlboké, otvorené kanáliky medzi centrálnymi blokmi taktiež významne ovplyvňujú trakciu. Sú zodpovedné za správny odvod vody a snehovej kaše, čo chráni vodiča pred nebezpečnými javmi: aquaplaningom a slushplaningom.

3. miesto Nokian Tyres Seasonproof

Používatelia majú veľmi dobrú mienku o produktoch Nokian Tyres. Fakt, že sa na pódiu ocitla ďalšia pneumatika tejto značky, nie je preto ničím prekvapujúcim. Nokian Tyres Seasonproof zaisťujú pokojnú a bezpečnú jazdu za každých podmienok. Vďaka vysokokvalitným technológiám sa skvele osvedčí na cestách.

Tento model v sebe spája tie najdôležitejšie parametre pre vodičov: vysokú úroveň bezpečnosti – najmä pri jazde v daždi a snehu, nízky valivý odpor, nadpriemernú životnosť a veľa najazdených kilometrov. Tieto pneumatiky perfektne pracujú v širokom teplotnom rozsahu, čo je zásluha použitej funkčnej gumovej zmesi. Na kvalitu jazdy má zároveň vplyv aj smerový dezén behúňa, ktorý zabezpečuje veľmi dobrý výkon. Široké drážky umiestnené na jeho povrchu efektívne odvádzajú vodu, čo znižuje riziko výskytu aquaplaningu. Niet divu, že celoročné pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 185/65 R15 obsadili v rebríčku takúto vysokú pozíciu.

4. miesto Kormoran All Season

Tesne za pódiom sa umiestnila ponuka poľskej značky - celoročný model Kormoran All Season. Je to skvelý zástupca ekonomického segmentu, ktorý si rýchlo získal uznanie majiteľov osobných automobilov. Za jeho najväčšie prednosti sa považuje kombinácia dostupnej ceny a dobrých jazdných parametrov.

Estetický a zároveň funkčný dezén behúňa, ktorý svojím tvarom pripomína rybiu kostru, bol vyvinutý s ohľadom na maximálnu stabilitu. Za každého počasia umožňuje efektívne držať jazdnú stopu, vďaka čomu zvyšuje našu bezpečnosť na cestách. Konštruktéri sa rozhodli použiť kaučukovú zmes obohatenú o veľké množstvo oxidu kremičitého. Pneumatiky sú preto dostatočne pružné v lete aj v zime. Výberom Kormoran All Season teda získame pneumatiky, ktoré ponúkajú krátku brzdnú dráhu na suchom aj mokrom povrchu.

5. miesto Imperial All Season Driver

Imperial All Season Driver sú celoročné pneumatiky 185/65 R15 uzatvárajúce rebríček celoročných modelov, ktoré získali najlepšie hodnotenia zákazníkov Oponeo. Tento návrh z ekonomického segmentu sa opäť objavil v rebríčku, čo potvrdzuje, že je medzi vodičmi veľmi obľúbený. Vyznačuje sa vysokou kvalitou a funkčnosťou, vďaka čomu sa veľmi dobre osvedčí pri jazde za každých podmienok.

Imperial All Season Driver je pneumatika charakterizujúca sa smerovým dezénom behúňa. V jeho centrálnej časti sú viditeľne hustejšie usporiadané lamely, vďaka čomu sa model perfektne osvedčí v chladných mesiacoch. Veľké bloky a systém drážok zaručujú efektívnu prácu počas teplejšej časti roka. Voda je účinne odvádzaná spod čela pneumatiky, čo znižuje riziko aquaplaningu. 

Konštruktéri značky Imperial sa rozhodli použiť univerzálnu zmes gumy, ktorá si zachováva zodpovedajúce parametre počas letnej aj zimnej sezóny. Vďaka tomu sa môžeme tešiť z príjemného a hlavne bezpečného cestovania počas celého roka.