Vodiči čoraz častejšie siahajú po celoročné pneumatiky, pričom sa zameriavajú predovšetkým na univerzálny výkon v každom ročnom období. Výber správnych pneumatík však rozhodne nie je najjednoduchšou záležitosťou. Pomôcť môžu názory vodičov, ktorí konkrétne modely používajú denne. Na ich základe sme vytvorili rebríček celoročných pneumatík 195/65 R15. Je to spoľahlivý zdroj informácií, ktorý vám pomôže najlepšie si vybrať. 

Auto idúce po ceste so zapnutými svetlami.Celoročné pneumatiky si musia poradiť za každých podmienok.

Do akých automobilov sa montujú celoročné pneumatiky 195/65 R15?

Tento rozmer pneumatík je jedným z najpopulárnejších na automobilovom trhu. Takéto pneumatiky sa montujú na kompaktné autá, mestské autá a crossovery. Pneumatiky 195/65 R15 sa v posledných rokoch objavili v základnej výbave takých vozidiel ako napr. Opel Astra, Volkswagen Golf, Škoda Octavia či Honda Civic.

Ešte vždy neviete, aký rozmer je vhodný na vaše auto?

Použite náš konfigurátor výberu pneumatík.

Rebríček celoročných pneumatík v rozmere 195/65 R15 2022 podľa recenzií vodičov

*Rebríček bol vytvorený na základe hodnotení (stupnica 1-6) poskytnutých zákazníkmi Oponeo v období od januára 2021 do septembra 2022. V hodnotení sa umiestnili pneumatiky, ktoré získali minimálny požadovaný počet recenzií. Výsledky zobrazené v našom obchode sa môžu líšiť od výsledkov v tabuľke, pretože tu uvedené hodnotenia platia iba pre uvedený rozmer. V prípade tej istej priemernej známky bola pozícia v rebríčku určená počtom udelených klasifikovaných recenzií.

1. miesto – Pirelli Cinturato All Season Plus

Pirelli je jedným z najstarších výrobcov pneumatík na svete. Talianska značka sa môže pochváliť takmer 150-ročnými skúsenosťami, ktoré neustále premieta do vysokej finálnej kvality svojich produktov. Preto tiež nie je veľkým prekvapením prvé miesto ich vlajkového celoročného modelu v hodnotení vodičov. Verzia „plus” je rozšírenou edíciou základného modelu Cinturato All Season. Vniesla do projektu niekoľko kľúčových zmien, ktoré pozitívne ovplyvňujú výkon.

Celoročná pneumatika z triedy premium Pirelli Cinturato All Season Plus je vyrobená z modernej gumovej zmesi, ktorá si zachováva svoju pružnosť pri mínusových teplotách a zároveň je dostatočne tuhá pre rýchlejšiu jazdu v letnej sezóne. Behúň sa vyznačuje dvoma veľmi širokými kanálikmi SIPE 3D, ktoré pomáhajú odvádzať sneh, blato alebo vodu hromadiace sa pod pneumatikami, čím zvyšujú priľnavosť a skracujú brzdnú dráhu. Masívne bloky v ramennej zóne dodatočne zlepšujú presnosť manévrovania, čím ponúkajú lepšie cítenie cesty a stabilitu automobilu za každých podmienok.

2. miejsce – Michelin CrossClimate+

Séria prémiových pneumatík CrossClimate francúzskej značky Michelin je v automobilovom priemysle už takmer kultovou záležitosťou. Od svojho uvedenia na trh vyvolala veľký záujem svojimi technologicky vyspelými behúňmi a veľmi odolnou gumovou zmesou. Model CrossClimate+ je ďalším rozšírením tohto konceptu, ktorý do projektu prináša niekoľko nových riešení, ako aj vylepšenie niektorých už overených patentov.

Vynovená verzia prvého modelu z tejto série ponúka udržateľnú prácu a krátku brzdnú dráhu bez ohľadu na ročné obdobie, ako aj bezpečnosť v každej fáze používania pneumatík. Takéto vlastnosti sú zásluhou technológie EverGrip, teda neviditeľných drážok, ktoré sa behom používania postupne otvárajú a sú zodpovedné za správanie sa auta na suchom, mokrom, zasneženom a zľadovatenom povrchu. Vďaka tomu CrossClimate+ ponúka rovnaký výkon od prvého dňa až takmer do opotrebovania behúňa. Nie je preto prekvapením, že podľa našich zákazníkov ide o druhú najlepšiu celoročnú pneumatiku v rozmere 195/65 R15.

3. miesto – Continental AllSeasonContact

Špecialisti nemeckej značky Continental už roky hľadali zlatú strednú cestu medzi rôznymi sezónnymi vlastnosťami pneumatík s cieľom vytvoriť produkt, ktorý bude bezpečný za každých podmienok. Vysoké známky udelené našimi zákazníkmi potvrdzujú, že sa ju podarilo nájsť v modeli AllSeasonContact. Jeho hybridná konštrukcia, spájajúca výhody letných a zimných variantov, ponúka najlepší kompromis výkonu a kvality charakteristickej pre prémiovú triedu.

Celoročný model Continental AllSeasonContact sa vyznačuje originálnou adaptívnou technológiou. Zahŕňa tak inovatívny dezén behúňa aj zloženie gumovej zmesi. Živica a oxid kremičitý, ktoré sú v nej použité, umožňujú zachovať komplexné vlastnosti pneumatík ako na horúcom asfalte, tak aj pri mínusových teplotách. Behúň vďaka tomu zostáva pružný v každej situácii a zakaždým zaisťuje dobrú trakciu. Jeho dezén s minimálnym počtom lamiel sa navyše pri vyšších rýchlostiach správa veľmi predvídateľne a ramená pneumatiky s otvorenou štruktúrou chránia pred aquaplaningom.

4. miesto – Michelin CrossClimate 2

Tesne za pódiom v zozname najlepších celoročných pneumatík 195/65 R15 sa umiestnil ďalší model z radu CrossClimate spomínaného vyššie. Verzia s „dvojkou” v názve prináša do osvedčenej koncepcie niekoľko noviniek zvyšujúcich pocit bezpečia vodiča na ceste za každého počasia. Model
 je návrhom určeným pre rôzne osobné autá - menšie mestské autá
 a aj väčšie športové sedany alebo SUV.
 Osvedčí sa aj v elektromobiloch.

Michelin CrossClimate 2 bol vytvorený na základe ultramoderného smerového dezénu so špeciálnym skosením hrán V-Ramp. Zabezpečuje väčšiu stabilitu pneumatiky na rôznych typoch povrchov, obzvlášť účinne chráni pred nekontrolovaným šmykom v snežnom alebo daždivom počasí. Nepochybnou výhodou modelu je aj technológia bočných stien Cool Running, ktorá zaisťuje nižší valivý odpor. To zlepšuje palivovú účinnosť alebo dojazd batérie elektrického vozidla, čo sa premieta do hmatateľných ročných úspor, ako aj v rámci celého používania.

5. miesto – Goodyear Vector 4Seasons Gen-3

Americkú prémiovú značku Goodyear netreba predstavovať žiadnemu automobilovému nadšencovi. Jej rad celosezónnych produktov „Vector” stále patrí medzi najčastejšie oceňované odborníkmi z automobilového odvetvia. Preto nie je nič prekvapujúce na tom, že v rebríčku najlepších pneumatík podľa vodičov uvidíme už jeho tretiu generáciu. Nová verzia sa zamerala na evolúciu, nie na revolúciu – dopracovaním toho, čo sa už perfektne osvedčilo!

Konštrukcia pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 má predovšetkým ponúknuť priľnavosť v najťažších poveternostných podmienkach jesenného a zimného obdobia. S takýmto zámerom bol výrazne zvýšený počet lamiel v centrálnej časti behúňa, ktoré zlepšujú stabilitu jazdy a skracujú brzdnú dráhu na povrchoch pokrytých snehom, blatom alebo vodou. Nezabudlo sa ani na suchý, horúci asfalt v teplejšom období. S cieľom poskytnúť vodičovi možnosť dynamickejšej jazdy boli zosilnené ramenné zóny, ktoré prispievajú k istej trakcii a presnému manévrovaniu pri vyšších rýchlostiach.