Jeden človek nemusí mať pravdu, ale môžu sa mýliť tisíce? Vodiči, ktorí denne jazdia rôznymi trasami, sa radi podelia o svoje postrehy s ostatnými motoristami. Na základe ich recenzií sme vytvorili rebríček zimných pneumatík 2022!

kľukatá cesta pri pohľade zhoraRebríček zimných pneumatík 2022 je zoznam modelov, ktoré nazbierali najlepšie hodnotenia vodičov.

Top 10 zimných pneumatík 2022

Aby sme zistili, ktoré zimné pneumatiky odporúčajú vodiči, porovnali sme recenzie ľudí, ktorí si kúpili nové pneumatiky na Oponeo. Vybrali sme tak nielen tie najobľúbenejšie modely, ale zistili sme tiež, aké majú priemerné skóre v jednotlivých kategóriách: jazda na suchej vozovke, na mokrom povrchu a na snehu. S tak podrobnými informáciami niet pochýb, že máme dočinenia s tými najlepšími z najlepších.

.
Model pneumatiky
Priemerná známka* Priemerná známka na suchom povrchu Priemerná známka na mokrom povrhuPriemerné známka na snehu
1.Michelin Alpin 6
5,75,85,75,7
2.Goodyear UltraGrip Performance +
5,655,75,65,7
3.
Michelin Pilot Alpin 5
5,65,75,65,6
4.Continental WinterContact TS 870
5,65,85,65,6
5.Bridgestone Blizzak LM005
5,555,75,65,5
6.Nokian Tyres WR Snowproof
5,55,65,55,5
7.Pirelli SottoZero Serie 3
5,55,65,55,5
8.Goodyear Ultra Grip 9+
5,55,65,55,5
9.Kleber Krisalp HP3
5,45,55,45,4
10.Dębica Frigo 2
5,355,45,25,4

*Priemerné známky za recenzie pridané v období január 2021 a september 2022 - môžu sa líšiť od tých, ktoré sú uvedené na stránke.

Tabuľka ukazuje, že prémiové pneumatiky sú prakticky neprekonateľné – sú na ôsmich miestach z desiatich. Vyznačujú sa vyváženým výkonom, ktorý je podstatou spoľahlivosti pneumatík. Stojí za to pripomenúť, že v ťažkých podmienkach môžu dokonca aj nuansy určovať našu bezpečnosť a bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky.

1. miesto: Michelin Alpin 6

Na čele rebríčka najlepších zimných pneumatík sa umiestnil model od francúzskeho výrobcu - Michelin Alpin 6. V testoch sa už mnohokrát umiestnil na vysokých miestach, bol ocenený automobilovými odborníkmi a v rebríčku zimných pneumatík 2021 dosiahol skvelé výsledky. Jeho výborné jazdné parametre neušli pozornosti vodičov, ktorí ho používajú. 

Napriek tomu, že získal najvyššie čiastkové skóre v kategórii jazdy na suchom povrchu, zdá sa, že v jazde na mokrom a zasneženom povrchu nemá prakticky žiadnu konkurenciu. Stojí za tým okrem iných aj on technológia EverGrip, vďaka ktorej si pneumatiky dokonale poradia s náročnými zimnými podmienkami, vrátane nízkych teplôt. Dôležitou vlastnosťou je dlhá životnosť, vďaka čomu na Alpin 6 najazdíte dlhé vzdialenosti.

2. miesto: Goodyear UltraGrip Performance +

Model Goodyear UltraGrip Performance + je skutočným veteránom nezávislých testov. Preto nie je ničím prekvapujúcim, že sa aj v tomto rebríčku zimných pneumatík umiestnil na vysokej pozícii. V porovnaní s konkurenciou je jeho najsilnejšou stránkou jazda po zasneženom povrchu. Takýto výsledok by rozhodne nebol možný bez optimalizovaného dezénu s veľmi hustou sieťou lamiel, ktoré sa „zahryzávajú” do snehu a zachovávajú trakciu. Ak nechceme, aby nám poveternostné podmienky sťažovali bezpečný dojazd do cieľových miest, mali by sme zohľadniť túto dôležitú funkciu. Model sa môže pochváliť aj ďalšími parametrami ako je o. i. veľmi dobrá ovládateľnosť pri vyšších rýchlostiach.

3. miesto: Michelin Pilot Alpin 5

Pódium zimných pneumatík odporúčaných zákazníkmi Oponeo uzatvára Michelin Pilot Alpin 5. Vodiči vo svojich recenziách často spomínajú, že sa jedná o pneumatiky, na ktoré sa môžete skutočne spoľahnúť bez ohľadu na počasie. Tento názor sa odráža v pridelených známkach. Výrobca si dal záležať, aby model ponúkal čo najkratšiu brzdnú dráhu a čo najväčšiu možnú kontrolu nad autom v zimných podmienkach. Všetko bolo poriadne premyslené, vrátane vizuálneho aspektu – vďaka efektu Premium Touch vyzerajú saténové bočnice naozaj skvele!


4. miesto: Continental WinterContact TS 870

Continental WinterContact TS 870 je model s jedným z najvyšších hodnotení za jazdu na suchom povrchu. To však nie je všetko, čo ponúka – veď predsa bol vytvorený pre zvýšenie bezpečnosti v tých najťažších podmienkach na ceste. Lepšie výsledky v porovnaní s populárnym predchodcom (TS 860) ukazujú, že sa dosiahol pokrok. Pneumatika využíva zmes Cool Chilli s prímesou živíc, ktorá je skvelá pri nízkych teplotách a zároveň sa pomaly opotrebúva. Behúň posiaty lamelami zabraňuje prerušeniu trakcie, predovšetkým na snehu.


5. miesto: Bridgestone Blizzak LM005

Bridgestone Blizzak LM005 je ďalším modelom spomedzi odporúčaných zimných pneumatík. Vyzerá to tak, že názory vodičov a odborníkov sa zhodujú – sú to skvelé pneumatiky na zimnú sezónu. K výborným jazdným vlastnostiam na snehu a ľade prispela kombinácia renomovanej gumovej zmesi Nano Pro-Tech s obsahom siliky s kombináciou 2D a 3D lamiel. Synergia zmesi a prepracovaného dezénu sa premietla aj do ochrany pred aquaplaningom a kratšej brzdnej dráhy na mokrom povrchu. Sú to pneumatiky s vyváženým, stabilným výkonom v rôznych podmienkach.

Vodiči dôkladne študujú výkon zimných pneumatík a testujú ich v rôznych podmienkach.Vodiči starostlivo skúmajú možnosti zimných pneumatík - testujú ich v rôznych podmienkach.

6. miesto: Nokian Tyres WR Snowproof

Bolo by prekvapením, keby sa v rebríčku nenašla žiadna ponuka od fínskej značky Nokian Tyres, ktorá je známym špecialistom na zimné pneumatiky. Zákazníci Oponeo tentoraz ocenili model WR Snowproof, založený na technológii Alpine Sense Grip, ktorá má v zime zabezpečiť maximálnu kontrolu nad vozidlom. Na ramenách sú špeciálne zuby - Brake Boosters, ktoré sú zodpovedné za držanie jazdnej stopy, aj keď náhle skočíte na brzdový pedál. Výpustky Snow Claws naopak zaisťujú čo najlepšiu ovládateľnosť auta pri dynamickom manévrovaní.


7. miesto: Pirelli SottoZero Serie 3

Ďalšie miesto v rebríčku a ďalší zástupca popredných výrobcov prémiovej triedy. Na siedmom mieste je model Pirelli SottoZero Serie 3, ktorý je dlhodobo obľúbený, pretože motoristi vedia, že ich nesklame. Pozíciu medzi najlepšími zimnými pneumatikami mu zaručila optimálna pružnosť v širokom rozsahu teplôt, ako aj vlastnosti, ktoré poskytuje behúň so širokým stredovým rebrom, bloky s charakteristickým tvarom a trojrozmerné lamely. Tieto prvky zabezpečujú presné vedenie pneumatík bez ohľadu na to, či je povrch pokrytý vodou alebo snehom.


8. miesto: Goodyear Ultra Grip 9+

Goodyear Ultra Grip 9+ je pneumatika americkej značky, ktorá sa už objavila v rebríčku zimných pneumatík 2021. Veľkou mierou k tomu prispelo víťazstvo v teste ADAC pre rozmer 195/65 R15. Pri výrobe tohto modelu bolo použitých viacero inovatívnych technológií, vďaka ktorým bezpečnejšie prídete do cieľa. Zmes Winter Grip zväčšuje kontaktnú zónu medzi pneumatikou a vozovkou, a tým pádom zlepšuje priľnavosť a ovládateľnosť vozidla. Za zmienku stojí aj Mileage+, riešenie, ktoré predlžuje životnosť pneumatík.


9. miesto: Kleber Krisalp HP3

Prvou pneumatikou zo stredného segmentu s najvyššími známkami je Kleber Krisalp HP3. Ide o model, ktorý môže pokojne konkurovať aj zástupcom prémiovej triedy, čo napríklad potvrdzujú aj výsledky nezávislých testov. Za čo si ju cenia zákazníci Oponeo? Často uvádzajú spoľahlivosť v každých zimných podmienkach, sebavedomé ovládanie – vrátane zatáčania a manévrovania, a účinné brzdenie. K týmto vlastnostiam okrem iného prispieva smerový behúň a odvádzajúce kanáliky „Toboggan”, ktoré znižujú riziko šmyku na zasneženej alebo mokrej vozovke.

10. miesto: Dębica Frigo 2

Top 10 zimných pneumatík uzatvára Dębica Frigo 2 z poľskej dielne, ktorá je jednou z najvyberanejších ponúk ekonomickej triedy. Za atraktívnu cenu ponúka uspokojivý výkon najmä na suchom a zasneženom povrchu. Masívne bloky na ramenách zvyšujú stabilitu a drážky, ktoré ich oddeľujú, účinne odvádzajú vodu a blato spod prednej časti pneumatiky.



Test najlepších zimných pneumatík 2022

Pripravili sme zoznam nielen najlepších zimných pneumatík podľa názoru našich zákazníkov, ale aj tých, ktoré ocenili automobiloví experti, ktorí každú sezónu testujú rôzne modely v niekoľkých rozmeroch. Zámer bol taký, aby sme vodičom poskytli zaujímavé údaje o konkrétnej pneumatike. Zostavili sme výsledky testov viacerých mienkotvorných subjektov, vrátane organizácií ADAC a ÖAMTC, ako aj časopisov „Autobild”, „Auto, Motor und Sport” a „Autozeitung”. Týmto spôsobom bolo možné rozlíšiť najlepšie hodnotené modely pneumatík.

OrganizáciaRozmer1. miesto2. miesto3. miesto
ADAC185/65 R15
Continental WinterContact TS 870
Goodyear Ultra Grip 9+
Semperit Speed-Grip 5
ADAC
215/60 R16
Continental WinterContact TS 870
Dunlop Winter Sport 5
Goodyear UltraGrip Performance+
Autozeitung225/45 R17
Continental WinterContact TS 870Bridgestone Blizzak LM005
Michelin Alpin 6
Auto Motor und Sport
245/45 R19
Michelin Pilot Alpin 5
Continental WinterContact TS 870 P
Vredestein Wintrac Pro
AutoBild
225/45 R19
Michelin Pilot Alpin 5
Continental WinterContact TS 870 PVredestein Wintrac Pro
AutoBild
215/55 R17
Michelin Alpin 6;
Pirelli Cinturato Winter

-Goodyear UltraGrip Performance+
AutoBild
245/40 R19

Bridgestone Blizzak LM005;
Hankook Winter i*cept evo3

-Continental WinterContact TS 870 P