Testy zimných pneumatík ADAC

ADAC zistil, aké pneumatiky sa vyznačujú najlepšími parametrami v zimných podmienkach. Porovnajte si detailné výsledky.

Víťazi testu zimných pneumatík ADAC

Dunlop Winter Sport 5

Víťaz testu zimných pneumatík 2023 s rozmerom 205/60 R16

Opona na sezon zimowy.
Dunlop Winter Sport 5
od 75 Pozrieť ponuku
Continental WinterContact TS 870

Víťaz testu zimných pneumatík 2023 s rozmerom 225/45 R17

Opona na sezon zimowy.
Continental WinterContact TS 870
od 71 Pozrieť ponuku
Semperit Speed-Grip 5

Víťaz testu zimných pneumatík 2022 s rozmerom 185/65 R15

Opona na sezon zimowy.
Semperit Speed-Grip 5
od 65 Pozrieť ponuku

Výročný test zimných pneumatík ADAC môže byť skvelým sprievodcom po najlepších modeloch dostupných na trhu. Nemecký autoklub vykonáva množstvo aktivít pre bezpečnosť na cestách, z ktorých sú spoľahlivé a nezávislé testy pneumatík najobľúbenejšie a vodičmi vysoko cenené. Testovacia metodika ADAC je transparentná a vysoko objektívna. Organizácia na základe aktuálnej situácie na trhu vyberie niekoľko modelov, kúpi ich na verejne dostupnom mieste a následne otestuje. ADAC sa na ne pozerá z hľadiska 8 parametrov: správanie sa na suchom povrchu, správanie sa na mokrom povrchu, správanie sa na zasneženom povrchu, správanie sa na zľadovatenom povrchu, hlučnosť, spotreba paliva a životnosť. V každej kategórii sa udeľujú skóre na stupnici od 1 do 5. Model s najvyšším skóre je označený za najlepšiu zimnú pneumatiku v teste.

Test zimných pneumatík ADAC, rovnako ako jeho letný náprotivok, sa každoročne uskutočňuje v dvoch veľkostiach. Medzi vodičmi v Európe sú to vždy obľúbené veľkosti. Jedna sa montuje na malé mestské autá, druhá na väčšie SUV a dodávky. Diferenciácia podľa veľkosti dáva vodičom lepšiu predstavu o tom, či daný model pneumatiky bude na ich vozidle dobre fungovať.

Nie je to len víťaz súťaže. daný test je pozoruhodný. Výsledky ADAC z niekoľkých rokov vytvárajú akýsi rebríček zimných pneumatík v danom rozmere pre vodičov. Modely, ktoré obstáli v testoch nemeckého autoklubu, zaručujú solídny výkon vo všetkých aspektoch dôležitých pre jazdu v zime. Na získanie kladného odporúčania v zimnom teste ADAC totiž musí pneumatika vykazovať dobré známky v každom z testovaných parametrov. Všestranný výkon je zárukou bezpečnosti na cestách.

Testy zimných pneumatík, ktoré pripravil ADAC, sú tiež skvelým ukazovateľom výberu pneumatík pre vodičov, ktorí menej poznajú trh plný inovácií. Odporúčanie od nezávislej organizácie je zárukou bezpečnej voľby.