Vyberáte si letné pneumatiky s rozmerom 155/80 R13 a rozmýšľate, ktoré z nich splnia všetky vaše očakávania? Určite sa pozrite, ktoré modely hodnotia vodiči ako najlepšie. Ich zoznam je uvedený nižšie. Vyberte si tie, ktoré budú vyhovovať vášmu vozidlu, ako aj štýlu jazdy.

Pozrite sa, ktoré letné pneumatiky vybrali používatelia Oponeo.sk.

Ak ste si ešte nevybrali letné pneumatiky, využite webovú stránku Oponeo, ktorá je najväčšou databázou recenzií o pneumatikách na Slovensku. Je to ideálny zdroj poznatkov, v ktorom nájdete množstvo praktických informácií, najmä recenzie, ktoré pridávajú samotní vodiči. Určite vám pomôžu a budú užitočné pri rozhodnutí, ktoré je také dôležité pre bezpečnosť vás a vašich blízkych. Aby sme vám uľahčili nájdenie perfektných letných pneumatík, vytvorili sme rebríček piatich najlepších a najčastejšie vyberaných modelov s rozmerom 155/80 R13.

Pneumatiky s týmto rozmerom sú namontované na vozidlách, ako sú: Chevrolet Aveo, Fiat Panda, Ford Escort, Honda Civic, Mazda 323, Opel Astra, Seat Ibiza, Toyota Corolla, VW Jetta.

Najlepšie letné pneumatiky 155/80 R13 podľa používateľov OPONEO


ModelPriemerná známka*
Uniroyal RainExpert 35,5
Fulda ECOCONTROL5,4
Barum Brillantis 24,9
Dębica Passio 24,8
Laufenn G Fit EQ4,8

* Hodnotenia boli zbierané v období od 1. januára 2018 do 1. januára 2020. Platí hodnotenie 1-6, pričom 6 je najvyššie možné hodnotenie. V prípade rovnakého priemeru rozhodne počet recenzií.

Uniroyal RainExpert 3 (priemerné hodnotenie 5,5)

Uniroyal RainExpert 3 je univerzálna pneumatika strednej triedy navrhnutá pre osobné automobily, zaisťujúca najlepšiu kvalitu vo vzťahu k cene ponúkaných pneumatík. Značka, ktorá je súčasťou svetového koncernu Continental, je špecialistom na výrobu pneumatík určených na jazdu na mokrej vozovke.

Tu je niekoľko najnovších recenzií o Uniroyal RainExpert 3:

Veľmi dobrá pneumatika, veľmi dobrá jazda pri nízkych teplotách skoro na jar a aj v horúcich dňoch. Veľmi dobrá priľnavosť na suchom aj mokrom povrchu. - Hubert

Na týchto pneumatikách som prešiel iba 10 000 km, ale môžem povedať, že sú to skutočne skvelé pneumatiky, na mokrom povrchu sa držia ako prilepené, mnohokrát som pri vysokých rýchlostiach prechádzal cez ostré zákruty a nikdy som nedostal šmyk. - Dávid

Asymetrický behúň je určený na zlepšenie kontaktu pneumatiky s vozovkou. Pre vodiča zaručuje bezpečnú jazdu na akomkoľvek povrchu, suchom aj mokrom. Okrem toho menšie trenie má za následok nižší valivý odpor, čo sa premietne do úspor vo vašom rozpočte.



Fulda ECOCONTROL (priemerné hodnotenie 5,4)

Fulda ECOCONTROL je pneumatika strednej triedy, ktorá bola vytvorená pre vodičov, ktorí si cenia predovšetkým spoľahlivosť, trvalosť a bezpečnosť. Je určená a odporúčaná pre osobné automobily.

Aký názor majú zákazníci Oponeo o Fulda ECOCONTROL?

Pneumatiky Fulda som kúpil v Oponeo na zimnú aj letnú sezónu a som veľmi spokojný. V zime som nemal problém, keď som sa chcel pohnúť zo snehu, či tiež za mokra z bahna. Jazda v zákrutách je tiež stabilná. – Róbert

Mal som niekoľko typov pneumatík, ale rozhodol som sa pre Ecocontrol. A musím povedať, že som očakával niečo iné, ale nakoniec som bol veľmi pozitívne prekvapený. Pneumatiky sú skutočne tiché (počuť len zavesenie:). Dobre sa správajú pri jazde po nerovnostiach, veľmi ticho a veľmi jemne. Tiež som mal možnosť jazdiť s nimi v daždi a skutočne sa správajú veľmi dobre na mokrých cestách.
- Artur

Pneumatika Fulda ECOCONTROL bola navrhnutá tak, aby bola čo najekologickejšia. Preto tu je použitá špeciálna zmes gumy, ktorá znižuje valivý odpor. To zase znižuje spotrebu paliva. Asymetrický behúň zaručuje optimálny výkon a bezpečnosť na všetkých typoch povrchov.



Barum Brillantis 2 (priemerné hodnotenie 4,9)

Barum Brillantis 2 je pneumatika univerzálnej ekonomickej triedy, ktorá je vynikajúca pre kompaktné automobily a automobily strednej triedy. Spoločnosť Barum je v súčasnosti najväčším výrobcom pneumatík v Českej republike. Firma je súčasťou medzinárodného nemeckého koncernu Continental, ktorý vyrába pneumatiky pre osobné automobily, nákladné vozidlá, autobusy a poľnohospodárske stroje.

Vodiči odporúčajú pneumatiku Barum Brillantis 2:

Pneumatika je tichá, má nízky valivý odpor a súčasne dobre brzdí najmä na mokrých povrchoch. – Tomáš 

Pneumatiky Barum sú ďalšou sadou pneumatík používaných v našich automobiloch - sú veľmi kvalitné a trvanlivé. Vyznačujú sa dobrou trakciou na rôznych povrchoch. – Emil

Nemal som problém s pneumatikami na suchom ani na mokrom povrchu. Pneumatika sa dokonale drží na ceste. Tvar behúňa pri jazde nespôsobuje nadmerný hluk. Rozhodne odporúčam túto skvelú pneumatiku za nízku cenu. – Daniel

Asymetrický behúň zaručuje trakciu na suchom aj mokrom povrchu. Barum Brillantis 2 má technológiu Barum Belt System, vďaka ktorej pneumatika dosahuje vysokú hodnotu najazdených kilometrov pri zachovaní dobrej trakcie. Nepochybnou výhodou tohto modelu je aj nízka úroveň generovaného hluku, čo zvyšuje pohodlie, aby si vodič mohol ešte viac vychutnať jazdu.

Dębica Passio 2 (priemerné hodnotenie 4,8)

Dębica Passio 2 je pneumatika ekonomickej triedy určená pre osobné automobily. Tento model je ideálny pre vodičov, pre ktorých je najdôležitejšie pohodlné a hospodárne cestovanie. Model zaisťuje stabilnú jazdu vo všetkých podmienkach. Zaručuje trakciu v horúcich aj daždivých dňoch.

Názory zákazníkov Oponeo:

Hľadal som lacné a dobré pneumatiky, a keďže som kupoval pneumatiky z Dębicy už niekoľko rokov, rozhodol som sa aj tentokrát kúpiť pneumatiky od tejto firmy. Vybral som si Passio 2 a aby som bol úprimný, som spokojný. Pneumatiky sa správajú oveľa lepšie, než si môžete prečítať v rôznych recenziách na internete. Hluk je pre mňa naozaj nízky, ale ani pneumatiky nie sú široké. Pokiaľ ide o jazdu na suchom a mokrom teréne, môžu prekvapiť – samozrejme len pozitívne. – realista_1

Pneumatiky Passio2 na mňa urobili pozitívny dojem, pretože pomer ceny a kvality je skutočne na vysokej úrovni :) Zatiaľ som nemal žiadne problémy, pneumatiky majú dobrú priľnavosť, ešte som nezaznamenal žiadne výrazné známky opotrebenia. – jazdec

Tento model sa vyznačuje pomalým a pravidelným opotrebovaním behúňa. Optimalizovaný obrys zaisťuje rovnomerný tlak po celej šírke a tým pádom dlhšiu životnosť pneumatiky. Symetrická štruktúra vrchnej vrstvy gumy zaručuje optimálnu úroveň parametrov na akomkoľvek type povrchu. V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi v sérii má Passio 2 pokročilejší behúň a gumovú zmes.

Laufenn G Fit EQ (priemerné hodnotenie 4,8)

Laufenn G Fit EQ je pneumatika ekonomickej triedy navrhnutá pre osobné automobily, ktorú odporúča 98 % používateľov Oponeo. Laufenn je súčasťou kórejskej skupiny Hankook, ktorá je jedným z najväčších výrobcov pneumatík na svete. Ponuka spoločnosti zahŕňa predovšetkým rozpočtové riešenia, ktoré kombinujú vyvážený výkon s rozumnou cenou.

Medzi spokojnými vodičmi sa objavuje veľa pozitívnych názorov:

„Auto na týchto pneumatikách je veľmi stabilné. Správanie auta v zákrute je veľmi sebavedomé a správne. Cíiť pevnosť počas jazdy” – Gabriel

„Pneumatiky sú dobré na suchých cestách a pri zatáčaní sa auto drží na ceste. Jazdu a brzdenie na mokrej vozovke zvládajú bez problémov”. – Slávo

Pneumatika dobre drží na tvrdom povrchu (suchom a mokrom). Nezohrieva sa nadmerne a poskytuje dobrú trakciu. Napriek vysokému profilu nesťahuje v zákrutách. Dobre sa drží v teréne, aj keď na blato a mokro je trochu tvrdá. Skvelá, ekonomická pneumatika pre vozidlo 4x4 s veľmi slušnými parametrami. - Marián

Model Laufenn G Fit EQ má asymetrický behúň, ktorý vodičom zaručuje veľmi dobré výsledky aj za meniacich sa poveternostných podmienok. Jeho štruktúra bola optimalizovaná, vďaka čomu potlačuje hluk vznikajúci pri jazde. Laufenn G Fit EQ je odolná proti všetkým mechanickým poškodeniam, a preto je mimoriadne trvalá.


Ako si vybrať ideálne pneumatiky?

Pri výbere pneumatík venujte pozornosť štítkom, ktoré sú na nich umiestnené. Nepochybne vám pomôžu pri hľadaní dokonalého modelu do vášho vozidla. Sú veľmi užitočné, pretože vodič na nich okrem iného nájde odpovede na otázky týkajúce sa bezpečnosti alebo priľnavosti pri jazde na mokrom povrchu. Získate tiež informácie o vonkajšom hluku a valivom odpore. Štítky na pneumatikách boli zavedené Európskou úniou, a preto sú všetky parametre, ktoré sú na nich uvedené, dôveryhodné a spoľahlivé.

Ďalším krokom pri výbere správnych pneumatík je zhromažďovanie údajov z mnohých zdrojov – napríklad z testov vykonaných automobilovými organizáciami, aby ste ich mohli ľahko porovnávať. Vďaka tomu si budeme istí, že všetky údaje sú pravdivé a môžeme na nich jednoducho zakladať náš výber. Zodpovedným krokom je aj kontrola online komentárov a hodnotení. Tu môžete bezpečne využiť názory ostatných vodičov, ktoré sú dostupné na webe Oponeo. Vďaka komentárom a myšlienkam používateľov pneumatík bude pre vás ľahšie nájsť dokonalý model pre vaše auto.