Zimné pneumatiky sú pre mnohých vodičov životne dôležitými. Koniec koncov, poskytujú skvelú priľnavosť počas ťažkých zimných podmienok, spoločne so skvelými brzdnými parametrami na mokrých plochách.

Avšak, nie každý vodič má dostatočne veľký príjem na to, aby si mohol zaplatiť prémiové zimné pneumatiky. A teda, berúc do úvahy tento faktor, aké spoľahlivé, lacné zimné pneumatiky môžeme na trhu nájsť? Pre vodičov sme ako pomôcku zostavili zoznam desiatich najlepších zimných pneumatík, ktorých ponuka je jednoducho cenovo neprekonateľná. Všetky tieto lacné zimné pneumatiky, ktoré sú v zľave, nájdete na našom e-shope.

Pravdaže, pri všetkých pneumatikách sú do konečnej ceny započítané všetky štyri pneumatiky. Tieto zimné pneumatiky by totiž mali byť nasadené na všetkých štyroch kolesách, a nie na výlučne zadnej alebo prednej náprave. Čo sa týka náhradnej pneumatiky, nie každé auto má dostatočný priestor na skutočnú pneumatiku, kvôli čomu sa využíva rezervná pneumatika. Ak sa však rozhodnete pre piatu pneumatiku, či už bude uložená vo vašom aute alebo garáži, je potrebné zohľadniť zvýšenie konečných nákladov.

1. Nankang Snow Viva 2 – Cena od 55 € za pneumatiku (220 € za celú sadu)

Zimná smerová pneumatika Nankang Snow Viva 2 je skvelou voľbou pre vodičov, ktorí chcú bezpečné jazdenie a spoľahlivú kontrolu nad ich vozidlom. Tento výrobok taktiež exceluje v silnej priľnavosti na vozovku a v krátkych brzdných dráhach.
Kľúčovou súčasťou dizajnu tejto pneumatiky sú štyri obvodové drážky, ktoré v kombinácií s radom drážok a lamiel zaisťujú odpor voči vode, spoločne s vysokou úrovňou priľnavosti na klzkých povrchoch.  
 

nankang-snow-viva-2

Objednať Nankang Snow Viva 2

Tento výrobok má vzhľadom na recenzie veľmi dobrú odozvu od našich vodičov. Podľa jedného používateľa sa tieto pneumatiky „potvrdili spoľahlivými, a to v rôznych podmienkach. Na suchu sú OK, zatiaľ čo na mokrom snehu a ‚čľapkanici‘ sú naozaj dobré.“ Ďalší vodič, Jim Witts, hodnotí pneumatiky ako „veľmi dobré a cenovo výhodné,“ nakoľko „dodávajú skutočný pocit bezpečia v zimných mesiacoch.“

Ďalší používateľ dodáva: „Ak chcete na vozovke jazdiť bezpečne a príjemne, tieto pneumatiky sú pre vás,“ a „vzhľadom na ich nízku cenu a vlastnosti, sú perfektné.“

2. Dębica Frigo 2 – Cena od 47 € za pneumatiku (188 € za celú sadu)

Dębica Frigo 2 je skvelou voľbou pre ľudí, ktorí sa musia popasovať s vážnymi zimnými podmienkami. Vďaka komplexnému systému lamiel poskytuje tento model pneumatík výborné vlastnosti, akými sú odpor voči vode, krátka brzdná dráha a ovládanie. To pomáha znižovať riziko šmyku a iných náhlych pohybov.

Túto pneumatiku pozitívne ohodnotili tak experti, ako aj organizácie zapodievajúce sa hodnotením pneumatík. V roku 2009 bol tento model pneumatiky pozitívne ohodnotený v teste 175/65 R14 pneumatík portálom Autocentre.ua, kde ho ohodnotili za skvelé podmienky na mokrých povrchoch ako aj odporu voči vode. V roku 2010 vyhral model ocenenie „najlepší výkon na snehu“ v teste 195/65 R15 pneumatík, a hneď na to, v roku 2011, vyhral ocenenie „najlepší na snehu“.
 

debica-frigo-2

Objednať Dębica Frigo 2

Aj vodiči si tento model pneumatík obľúbili. Podľa jedného užívateľa sú pneumatiky „skvelé pre náročné vozovky“ a „vynikajúce v prípade, že máte staršie auto a žijete na mieste, kde sa o vozovku počas zimy nikto veľmi nestará.“

Podľa ďalšej recenzie, „sú to veľmi dobré zimné pneumatiky,“ nakoľko „majú dobrý výkon na ľade a perfektný na snehu ako aj na blate,“ poskytujúc „nízke trenie (poškodzovanie povrchu dezénu)“. Vo všeobecnosti hovoria užívatelia o tom, ako poskytujú bezpečné jazdenie, nadštandardnú odolnosť pneumatík a zanedbateľné opotrebenie dezénu.

3. Sava Eskimo S3+ - Cena od 42 € za pneumatiku (168 € za celú sadu)

Ak hľadáte pneumatiky, ktoré by vyhovovali vášmu výkonnému tátošovi, no zároveň chcete, aby nestali ruku či nohu, Sava Eskimo S3+ je tou pravou voľbou. Je to veľmi populárny výrobok, nakoľko poskytuje skvelú priľnavosť, stabilné a presné jazdné vlastnosti, a to aj na mokrých povrchoch.

Vďaka špeciálnej gumenej zmesi si tieto pneumatiky zachovávajú tvar, ako aj vlastnosti pri nízkych teplotách. To zaručuje skvelý kontakt s vozovkou, zatiaľ čo za pomoci smerového dezénu sa znižuje valivý odpor. Všetky tieto vlastnosti robia z tejto pneumatiky ekonomicky výhodný výrobok, šetrný na spaľovanie paliva.
 

Sava-Eskimo-s3

Objednať Sava Eskimo S3+

Pneumatika je chválená najmä vodičmi, ktorí jazdia tak v mestských oblastiach, ako aj dedinských. Jeden recenzent píše: „táto pneumatika je skvelá pri všetkých podmienkach, a to platí dvojnásobne pri daždi.“

Ďalší recenzenti ju chvália tvrdiac, že „vďaka pneumatikám sa auto chová veľmi dobre aj na snehom pokrytej vozovke, na roztopenom snehu, ako aj na poľných a iných druhoch ciest, poskytujúc skvelý pomer medzi cenou a kvalitou.“ Vo všeobecnosti vodiči hovoria o kvalitnej pneumatike, ktorá zvláda rôzne podmienky, a to za skvelú cenu.

4. Barum Polaris 3 – Cena od 49 € za pneumatiku (196 € za celú sadu)

Ak hľadáte pneumatiky s vyhovujúcou priľnavosťou a dobrou ťažnou silou, Barum Polaris 3 sú tou správnou voľbou. Nielenže poskytujú skvelú priľnavosť v rôznych podmienkach, tieto pneumatiky taktiež poskytujú dlhodobú životnosť kvôli nízkemu opotrebeniu a zníženému valivému odporu. Práve to ich robí skvelou voľbou pre ľudí, ktorí si chcú udržať nízku spotrebu paliva.

Tieto pneumatiky sa na snehu chovajú skutočne výborne, a to vďaka komplexne navrhnutému dezénu s dizajnom, ktorý zaručí minimálnu interferenciu v jazdnej dráhe zo strany snehu. Vďaka tomu sú tieto pneumatiky skutočne efektívne aj v podmienkach s nadmerným množstvom snehu. 

barum-polaris-3

Objednať Barum Polaris 3 zimné pneumatiky

Barum Polaris 3 získavajú od vodičov všeobecne pozitívnu kritiku. Podľa jedného recenzenta tieto pneumatiky poskytujú „suchú a veľmi tichú jazdu. S týmito pneumatikami je auto doslova prilepené na asfalte. Nemám pri nich žiadne obavy, čo sa týka straty kontroly nad vozidlom.“

Ďalší recenzenti vychvaľujú výkon týchto pneumatík v zime: „Barum Polaris 3 sú na snehu senzačné, nie sú ani problémy prekonať strmší kopec.“ Zároveň podotýkajú, že tieto pneumatiky sú aj za suchých podmienok „veľmi dobré“

5. Dębica Frigo HP2 – Cena od 62 € za pneumatiku (248 € za celú sadu)

Dębica Frigo HP2 je pneumatika podobná vyššie spomenutej Dębica Frigo 2. Tak ako Frigo 2 pneumatika, varianta s vysokým výkonom, stále poskytuje excelentnú priľnavosť aj v zimných podmienkach. HP2 je taktiež optimalizovaná takým spôsobom, aby vytvárala nižší valivý odpor, čo znižuje spotrebu paliva auta, a to na akejkoľvek vozovke – zasneženej, mokrej či zľadovatelej.

Tento produkt využíva komplexný, smerový dizajn dezénu s veľkými centrálnymi blokmi, ktoré zaisťujú spoľahlivú a solídnu priľnavosť. Dezén taktiež obsahuje ďalšie elementy, ktoré sú súčasťou tohto komplexného dizajnu. Zlepšujú tak vlastnosti odporu voči vode, čím sa znižuje riziko aquaplaningu.

debica-frigo-hp2

Objednať Dębica Frigo HP2

Vodiči hodnotia tieto zimné pneumatiky pozitívne a štatistiky len potvrdzujú ich popularitu. Podľa jednej recenzie „okrem ceny nevidím žiaden iný rozdiel medzi týmito cenovo výhodnými pneumatikami a „špičkovými“ pneumatikami.“

6. Hifly Win-Turi 212 – Cena od 36 € za pneumatiku (144 € za celú sadu)

Ďalšia zimná pneumatika, Hifly Win-Turi, spĺňa požiadavky Európskej únie týkajúce sa zimných pneumatík. Symbol 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake, teda trojvrcholová hora so snehovou vločkou) majú len pneumatiky, ktoré spĺňajú konkrétne testy na priľnavosť na snehu. Zaručujú tak precíznu jazdu, a to aj pri vyššej rýchlosti.

Vďaka svojim vlastnostiam poskytuje pneumatika krátku brzdnú dráhu, ako aj bezpečnú úroveň jazdenia na rôznych zimných vozovkách. Vďaka špecializovanej gumenej zmesi sa pneumatika v chladnom období chová veľmi dobre, zaručujúc presnú kontrolu nad vozidlom.

hifly-win-turi212

Objednať Hifly Win-Turi 212

V recenziách si vodiči pochvaľujú schopnosť pneumatík vysporiadať sa aj s ťažkými podmienkami na zimných vozovkách. V jednej recenzii sa píše: „Veľmi dobrá pneumatika, ak máte nízky rozpočet. Má lepšie vlastnosti ako iné pneumatiky v podobných cenách. Sú za veľmi priaznivú cenu, tento typ by som odporučila ľuďom s nízkym rozpočtom, ktorí ale chcú nielen pohodlie, ale aj a bezpečnosť.“
 

7. Kumho I’ZEN KW23 – Cena od 80 € za pneumatiku (320 € za celú sadu)

Hoci je to pneumatika strednej triedy, tento model je jeden z najlacnejších vo svojej kategórii, čo z neho robí tú ideálnu voľbu pre váš nákup zimných pneumatík. Vďaka smerovému návrhu poskytuje táto pneumatika excelentnú kontrolu a precíznosť na rôznych klzkých a mokrých povrchoch, chrániac pred náhlymi a nečakanými šmykmi.

Táto pneumatika má hlboký behúň, čo napomáha k dlhej životnosti a k udržaniu skvelých vlastností aj po všetkých tých najazdených kilometroch. Kumho I’ZEN KW23 pneumatika je zároveň navrhnutá tak, aby si vďaka svojmu dezénu dokázala poradiť s vodou a chránila vodiča, ako aj auto, pred nebezpečným aquaplaningom.

Kumho-I'Zen-KW23

Objednať Kumho I’ZEN KW23

Túto pneumatiku si obľubujú mnohí vodiči. Zákazník M Whitehead poznamenáva, že Kumho pneumatiky „boli skvelé v chladných podmienkach, na ľade, ako aj na rôznych zasnežených vozovkách. Som taktiež spokojný, ba až prekvapený tým, ako dobre sa s nimi jazdí počas suchého, obvyklého dňa.“

Iní vodiči podotýkajú, že pneumatika „zvláda hrbole veľmi dobre,“ a „pneumatika je za ten peniaz skutočne dobrá.“ Celkovo to vyzerá, že si tieto pneumatiky obľúbili mnohí vodiči, poskytujúc príjemnú jazdu nielen v meste, ale aj na ťažších povrchoch mimo miest

8. Matador MP54 Sibir Snow – Cena od 41 € za pneumatiku (164 € za celú sadu)

Ďalšia výhodná, zimná smerová pneumatika. Matador MP54 Sibir Snow poskytuje smerový dizajn, ktorý má pravidelné drážky pozdĺž okrajov, vďaka čomu pneumatika poskytuje skvelú ochranu voči aquaplaningu a nepredvídateľným šmykom.

Okrem svojej silnej priľnavosti poskytuje vskutku slušné parametre, a to tak v mokrých, ako aj suchých podmienkach, vrátane snehu a čľapkanice.

matador-mp54-sibir-snow

 

Objednať Matador MP54 Sibir Snow

Zo všetkých nahromadených recenzií získali pneumatiky Matador MP54 Sibir Snow čisto pozitívny ohlas. Jeden vodič tvrdí, že pneumatika je veľmi dobrá „v extrémnych situáciách,“ a taktiež „na snehu a mokrých povrchoch jednoducho nemá konkurenciu.“ Tento názor je potvrdený ďalšou recenziou, kde recenzent tvrdí, že „pneumatiky excelujú tak na suchých, ako aj zasnežených povrchoch.“

9. BFGoodrich G-Force Winter – Cena od 60 € za pneumatiku (240 € za celú sadu)

Obľúbený zimný model, BFGoodrich G-Force Winter, je finančne výhodnou smerovou pneumatikou. Je navrhnutá pre bezpečné jazdenie počas zimy, najmä na mokrých a zasnežených vozovkách.

Tento model má zvýšenú povrchovú plochu pre maximálnu priľnavosť aj na tých najnepravidelnejších povrchoch. To zaručuje konzistentnú kontrolu, ovládanie a stabilitu vozidla. Okraje pneumatík sú navrhnuté pre silnú priľnavosť na mokrých cestách, ako aj pre efektívny odvod vody spod pneumatík.

BFGoodrich-G-Force-winter

Objednať BFGoodrich G-Force Winter

Táto pneumatika si zažila množstvo najazdených kilometrov od našich vodičov, ktorí aktívne zasielajú správy o kladných skúsenostiach. Podľa jednej recenzie, „tieto pneumatiky sú na snehu, ľade a čľapkanici jednými z najlepších, ktoré som kedy mal“. Ďalší vodič tvrdí, že „BFGoodrich pneumatiky sú dobrou voľbou pre nás Škótov,“ čo vzhľadom na skutočne diverznú hornatú aj rovinatú škótsku zem potvrdzuje adaptabilnosť týchto pneumatík.

Aj ďalší používatelia hovoria o pozitívnych skúsenostiach. Jeden vodič tvrdí: „Tieto pneumatiky stopercentne odporúčam,“ zatiaľ čo ďalší recenzent píše: „S týmito pneumatikami nemám počas zimy žiaden problém.“ BFGoodrich G-Force Winter sú očividne produktom, na ktorý sa môže vodič spoľahnúť.
 

10. Nexen Winguard Sport – Cena od 62 € za pneumatiku (248 € za celú sadu)

Asymetrická pneumatika Nexen Winguard Sport je navrhnutá pre športové autá a viac dynamické jazdenie, čo potvrdzuje aj dizajn dezénu, ktorý obsahuje štyri pozdĺžne zárezy napomáhajúce k silnej priľnavosti k vozovke.

Tento asymetrický dizajn taktiež napomáha k zlepšeniu trakcie, ako aj úrovni priľnavosti počas zákrut na mokrých či snehom pokrytých vozovkách. Spoločne s vysokou odolnosťou voči opotrebeniu si táto pneumatika dokáže poradiť s dynamickým jazdiacim štýlom v rôznych podmienkach zimy.  

Nexen-Winguard-Sport

Objednať Nexen Winguard Sport

Túto adaptabilnosť na rôzne cestné povrchy si všimli aj naši recenzenti. Podľa užívateľa R3TRicambio s týmito pneumatikami „môžete jazdiť aj po mokrých chladných cestách bez prešmykovania. Jazda na ľade a snehu sa z nočnej mory zmenila na sen.“
Ďalší vodič, S. Taylor, tvrdí: „Bol som prekvapený, ako veľmi dobre priliehajú na sneh a ľad. Jazdil som na nich počas tejto zimy niečo cez 16 000 kilometrov (vo Veľkej Británii), a keď som ich zamieňal za letné, dezénu tam bolo ešte hojne.“
 

Objednajte online

Našli ste si už správne a cenovo výhodné zimné pneumatiky? Stačí si ich už len objednať v tej správnej veľkosti pre vaše auto. To môžete spraviť vyhľadaním pneumatík na základe vozidla alebo, ak viete veľkosť vašich terajších pneumatík, využite našu kalkulačku rozmerov pneumatík.

Predávame mnoho lacných zimných pneumatík. Ak sa vám nechce zapodievať sa ich výmenou, pokojne to môžeme spraviť za vás v našich partnerských garážach a staniciach.

U nás si môžete kúpiť cenovo výhodné zimné pneumatiky, ktoré vás svojou kvalitou bezpečne „priľnú“ k zasneženej, mokrej či zľadovatelej vozovke túto zimu a aj tie nasledujúce.