Pozrite sa na najlepšie modely a výrobcov pneumatík zo strednej triedy. Každý vodič preferuje trochu odlišný štýl jazdy a tak potrebuje trochu iné pneumatiky. Prečítajte si, čím sa vyznačujú pneumatiky patriace do triedy "medium", pre koho sú určené a ktoré modely sú najobľúbenejšie.

Všeobecne rozlišujeme tri triedy pneumatík:

  • ekonomická,
  • stredná,
  • vyššia.

Pneumatiky sa z jednotlivých tried líšia niekoľkými faktormi, ku ktorým patria predovšetkým: cena, jazdné vlastnosti (priľnavosť, valivý odpor, úroveň hluku vznikajúceho počas jazdy atď.), A tiež kvalita materiálov použitých pri výrobe a trvanlivosť (odolnosť voči opotrebovaniu, mechanickému poškodeniu atď.).

Uniroyal patrí k značkám pneumatík zo strednej triedy, ktoré vodiči volia najčastejšie.

Uniroyal patrí k značkám pneumatík zo strednej triedy, ktoré vodiči volia najčastejšie.

Pre koho sú určené pneumatiky strednej triedy?

Pri kupovaní pneumatík je potrebné zohľadniť niekoľko faktorov. Zamyslite sa nad tým, kde jazdíte najčastejšie. Môže to byť hlavne jazda po meste, na medzimestských cestách alebo v zmiešanom režime. Dôležitý je tiež výkon Vášho auta a štýl Vašej jazdy. Ak bude vodič, ktorý jazdí agresívne a dynamicky, používať pneumatiky neprispôsobené k jeho štýlu (s priemernou priľnavosťou a nízkou bočnou tuhosťou), môže mať problémy s udržaním stability auta v okamihoch, keď nabehne do zákruty vysokou rýchlosťou. Týmto spôsobom riskuje zdravie a život - a to nielen svoj, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Pneumatiky strednej triedy sú kompromisom medzi pneumatikami vyššej triedy a modely, ktoré patria do nízkorozpočtovej (ekonomickej) triedy. Kúpou takých pneumatík obdržíme nadpriemerné výsledky za atraktívnu cenu. Pneumatiky tejto triedy sú určené pre všetky typy vozidiel od nízkoobjemových áut cez strednú triedu až po autá najvyššej triedy.

Stredná trieda pneumatík sa pri umiernenom štýle jazdy osvedčí ako v meste, tak aj na cestách. Pre výrobcu je to dôležitý segment pneumatík, pretože je medzi klientmi veľmi obľúbený. Veľká starostlivosť výrobcov o vývoj značiek z tohto segmentu spôsobuje, že získavame slušnú kvalitu za pomerne neveľký peniaz.

Fulda Kristall Montero 2 - vynikajúca zimná pneumatika dostupná za dobrú cenu.

Fulda Kristall Montero 2 - vynikajúca zimná pneumatika dostupná za dobrú cenu.

Pneumatiky strednej triedy - najobľúbenejšie značky

Vodiči najčastejšie volia pneumatiky strednej triedy napríklad nasledujúcich značiek:

 

Najobľúbenejšie modely pneumatík strednej triedy pre letnú sezónu sú:
Uniroyal Rainsport 5
Uniroyal RainExpert 3
Fulda ECOCONTROL HP
Kleber DYNAXER HP4

 

Zimné pneumatiky strednej triedy

 

Najobľúbenejšie modely pneumatík strednej triedy pre zimnú sezónu sú:
Uniroyal MS Plus 77
Fulda KRISTALL MONTERO 3
Kleber KRISALP HP3
BF Goodrich G-Force Winter 2
Hankook i*cept RS W442

 

Letné pneumatiky strednej triedy

 

Pozrite sa tiež na najlepšie modely lacných pneumatík, teda ekonomickej triedy:
Fulda
BFGoodrich
Kleber
Firestone
Uniroyal

POZOR!

Skontrolujte tiež ponuku značku Zeetex. Je to jeden z najlepších výrobcov pneumatík ekonomickej triedy, ktorá sa dynamicky rozvíja a usiluje sa o prémiový segment. Pneumatiky sú bezpečné, pohodlné, šetrné k životnému prostrediu a lacné.
Obzvlášť odporúčame modely:
Zeetex ZT1000 (letná asymetrická pneumatika)