Zimná sezóna sa blíži. Pre veľa vodičov to znamená, že je potrebné kúpiť  zimné pneumatiky. Novinky (hlavne z triedy prémium) boli navrhnuté s použitím najnovších technológii, preto je dobré všimnúť si ich.

Ako pred každou sezónou tak aj pred tohtoročnou zimou producenti ponúkajú vodičom svoje najnovšie modely pneumatík. Časť z nich predstavuje úplne nové línie a ostatné sú nasledovníkmi starších modelov. V tejto sezóne koncerny pripravili ponuky nie len pre majiteľov osobných áut s pohonom 4x4, ale tiež pre majiteľov elektrických áut.

Pre výber správnych pneumatík si musíte všimnúť, či daný model je prispôsobený pre vozidlo aké vlastníte, ako aj či odporúčané pneumatiky spĺňajú Vaše očakávania. Ďalšou dôležitou vecou je, aby ste sa neriadili iba jedným kritériom napr. cena. Aby Vám pneumatiky slúžili niekoľko sezón je potrebné všímať si okrem ceny aj výkony v najťažších podmienkach (životnosť či valivý odpor).

Čítajte článok podľa
Model pneumatík Trieda pneumatík
Michelin Alpin 5 Goodyear Ultra Grip ICE+
Bridgestone Blizzak LM-500 (elektrické autá)
Bridgestone Blizzak NV (elektrické autá)
Dayton DW510 EVO
Matador MP54 Sibir Snow
Sportiva SNOW WIN 2
Produkty pre najnáročnejších klientov.
Ideálne do športových áut a limuzín strednej triedy.
 
 
 
Produkty vytvorené pre pokojný štýl jazdy.
Výborné do mesta, s malým ročným kilometrovým výkonom.
Ideálne do áut strednej triedy, športových a limuzín.

 
bmw-zimné-podmienky

Výber zimných pneumatík nie je jednoduchý, ale správna voľba Vám zaručí bezpečie počas celej sezóny.

PRÉMIOVÁ TRIEDA

Yokohama W.drive V905

pneumatika-yokohama-w-drive-v905

Yokohama W.drive V905 – produkt pre autá strednej a vyššej triedy.

Yokohama W.drive V905 je pneumatika prémiovej triedy, ktorá vznikla pre osobné vozidlá strednej a vyššej triedy.
Ten model je nasledovníkom série V902 z roku 2007. Navrhujúc pneumatiku Yokohama boli brané do úvahy podmienky panujúce v Európe. Preto je prispôsobená rovnako na jazdu po snehu, ľade ako aj po blate či brečke. Samozrejme nezabúdame o dobrých výkonoch na suchom povrchu. Moderná konštrukcia a gumová zmes s dodatkom oxidu kremičitého a pomarančového oleja sú zásluhou pružnosti  a priľnavosti za každých podmienok.

Kúpiť pneumatiky Yokohama W.drive V905

Yokohama W.drive V905 má dobré správanie počas prudkých manévrov, brzdenia a zákrut.
Pneumatika je dostupná v rozmeroch od 15 – 18 palcov.

Continental WinterContact TS 850 P

pneumatika-Continental-WinterContact-TS-850-P

Continental WinterContact TS 850 P je produkt pre osobné vozidlá strednej triedy, SUV a luxusné autá.

Continental WinterContact TS 850 P je pneumatika prémiovej triedy, ktorá vznikla špeciálne pre osobné vozidlá strednej triedy, SUV a luxusné autá.Ten model pneumatiky ma v budúcnosti zastúpiť iné populárne modely nemeckej značky - Continental WinterContact TS850 P a Continental Conti CrossContact Winter. V porovnaní s nimi je produkt charakteristický lepším riadením na snehu a tiež na suchom povrchu. Charakteristickou vlastnosťou pneumatiky sú dobré výkony na tvrdom i mäkšom povrchu. Vďaka tejto vlastnosti  pneumatika majiteľom  áut SUV, ktorí cestujú v rôznych podmienkach zaručí 100% výkony. Všetky tieto vlastnosti sa producentovi podarilo dosiahnuť vďaka asymetrickému dezénu, ktorý je známy svojími všestrannými výkonmi.

Kúpiť pneumatiky Continental WinterContact TS 850 P

V porovnaní s predchodcami sa pneumatika Continental WinterContact TS 850 P líši aj lepšou obsluhou na snehu, kratšou brzdnou dráhou na každom type povrchu (vďaka špeciálnej konštrukcii dezénu, ktorého povrch má bezprostredný kontakt s vozovkou), precíznejšia reakcia na pohyb volantu.

 Continental WinterContact TS 850 P SUV

pneumatika-Continental-WinterContact-TS-850-P

Continental WinterContact TS 850 P SUV – dokonalé vybavenie pre SUV autá.

Continental WinterContact TS 850 P SUV je pneumatika prémiovej triedy určená pre vodičov osobných áut typu SUV.
Charakteristické výkony pre tento model pneumatiky boli prispôsobené prispôsobené potrebám SUV-ov a očakávaniam majiteľov. Tento cieľ mohol byť splnený vďaka asymetrickému dezénu. Práve on zabezpečuje, že pneumatika je známa svojími všestrannými výkonmi aj v extrémnych podmienkach, bez ohľadu na to, či sa pohybujete po zatvrdnutej alebo mäkkej vozovke. Špeciálna zosilnená konštrukcia je zodpovedná za to, že aj pri nízkych teplotách môžete cestovať bezpečne a pohodlne.

Kúpiť pneumatiky Continental Conti WinterContact TS 850 P SUV

V porovnaní so štandardným modelom - Continental WinterContact TS 850 P – pneumatika má väčšie bloky dezénu, ktoré pomáhajú pri rýchlom očisťovaní a zároveň blokuje zapichovanie kamienkov počas jazdy v ťažkých podmienkach. Táto vlastnosť spôsobuje tiež lepšiu priľnavosť a stabilitu na snehu, blate a brečke ako aj pri manévroch volantu. Pneumatika je vyrobená z modernej gumovej zmesi, ktorá zaručuje potrebnú pružnosť v rôznych, dokonca aj veľmi nízkych teplotách.
Produkt sa predáva v rozmeroch od 16-20 palcov.

Michelin Alpin 5

pneumatika-Michelin-Alpin-5

Michelin Alpin 5 – je správnou voľbou mnoho typov osobných áut.

Tento model je už piatym produktom zo slávnej série Alpin pneumatík francúzskeho producenta. Pneumatika je nasledovníkom vodičmi veľmi známej a váženej pneumatiky Michelin Alpin A4. Michelin robil výskumy a mnoho testov počas 4 rokov, aby vytvoril všestranný komfortný produkt. Pneumatika bola vybavená pokročilým smerovým dezénom, ktorý v mnohých testoch pred vstupom na trh preukázal, že skvelo zvláda odvádzanie vody a brečky spod kolies a vďaka tomu sa hodí na európske zimné cesty. Rýchle odvádzanie vody a blata garantuje skvelú priľnavosť a tým pádom sa auto riadi oveľa precíznejšie.

Kúpiť pneumatiky Michelin Alpin 5

Pneumatika je omnoho viac ekologická, než jej poprednejšie modely. Všetko vďaka tomu, že v gumovej zmesi pneumatiky je slnečnicový olej a oxid kremičitý. Tieto dodatky sú zodpovedné za pružnosť aj pri veľmi nízkych teplotách.
Produkt je dostupný v rozmeroch od 15-19 palcov.

Goodyear Ultra Grip ICE+

pneumatika-goodyear-ultra-grip-ice

Goodyear Ultra Grip ICE+ je univerzálne vybavenie zimy.

Produkt bol vytvorený pomocou technológie ActiveGrip, ktorá zaručuje skvelé výkony za každých podmienok v zime. Výskumy pred vstupom na trh dokázali, že v porovnaní s troma do tých čias najpopulárnejšími modelmi zimných pneumatík má o 8% lepšie výkony a o 3% kratšiu brzdnú dráhu na snehu a lepšie riadenie na zablatenom povrchu. Okrem toho je charakteristická až o 11% kratšou brzdnou dráhou.

Tento model pneumatiky je skvele pripravený na podmienky panujúce na severe Európy počas zimy. Navrhnutá do najmenších detailov gumová zmes je zásluhou pružnosti aj pri nízkych teplotách.

Pneumatika je dostupná v rozmeroch od 13-17 palcov.

Goodyear UltraGrip 9

pneumatika-goodyear-ultragrip-9

Goodyear UltraGrip 9

Goodyear UltraGrip 9 je ďalší model populárnej  a neobyčajne solídnej série zimných pneumatík amerického koncernu. Predstavovaná pneumatika je vybavená asymetrickým dezénom, ktorý zaručuje dobré brzdenie na snehu vďaka technológii Goodyear 3D BIS Technology a tiež predchádza aquaplaningu. Tento produkt dokonale zvláda zasnežený povrch ale tiež brečka a mokrá vozovka preň nie je problém. Maximálna priľnavosť pneumatiky Goodyear UltraGrip 9 v ťažkých podmienkach je najcennejšou vlastnosťou pneumatiky, ale nie jedinou.

Kúpiť pneumatiky Goodyear UltraGrip 9

Moderné pneumatiky so všestrannými a vyrovnanými vlastnosťami. Producent udáva, že Goodyear UltaGrip 9 je charakteristický dobrými jazdnými parametrami  po suchej vozovke, ale aj tým, že je ekologická (umožňuje menšiu spotrebu paliva a bola navrhnutá podľa ekologických technológii).
Aby bol vodič chránený pred používaním starých pneumatík model UltraGrip 9 bol vybavený TWI indikátorom.

Vredestein Snowtrac 5

pneumatika-vredestein-snowtrac-5

Vredestein Snowtrac 5 – dokonalá v najťažších podmienkach.

Vredestein Snowtrac 5 bola navrhnutá pre bezpečie aj v najťažších zimných podmienkach. Produkt spĺňa svoju úlohu vďaka agresívnemu smerovému dezénu. Zásluhou tohto dezénu pneumatika zvláda jazdu  na mokrom, zamrznutom alebo snehom pokrytom povrchu a zachováva dobrú priľnavosť. Okrem toho charakteristickou vlastnosťou modelu je vysoká životnosť pneumatiky a komfort jazdy (pneumatika generuje minimálny hluk vo vnútri aj vonku).

Kúpiť pneumatiky Vredestein Snowtrac 5

Centrálna drážka s unikátnou stavbou zaručuje tuhosť čoho efektom je, že auto rýchlo reaguje na pohyby volantu a riadi sa pohodlne. V porovnaní s pneumatikou Vredestein Snowtrac 3 producent zväčšil dĺžku lameliek umiestnených na povrchu pneumatiky o viac než 30%, čoho výsledkom je ešte lepšie odvádzanie vody, snehu a blata a to znamená lepšiu priľnavosť.

Produkt je dostupný v rozmeroch od 14-16 palcov.

Bridgestone Blizzak LM-500

pneumatika-Bridgestone-Blizzak-LM-500

Bridgestone Blizzak LM-500 – pneumatika pre malé osobné vozidlá.

Bridgestone Blizzak LM-500 je pneumatika prémiovej triedy navrhnutá špeciálne pre osobné autá s elektrickým pohonom.
Oplatí sa všimnúť si tento model pneumatiky, pretože je to produkt, pri ktorom boli použité najmodernejšie technológie japonskej značky – „ologic“. Vidno ju v mikroskopických rúrkach a mechúrikoch umiestnených na povrchu pneumatiky. Vďaka nim produkt vykazuje veľmi dobrú priľnavosť a v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi značky sa model ešte lepšie správa na snehu a ľade. Toto riešenie je zásluhou toho, že auto má lepší výkon počas zrýchľovania a pohybu zároveň má krátku brzdnú dráhu. Dodatočnou záletou tohto produktu je  smerový dezén. Taký druh konštrukcie je známy svojími dobrými výkonmi na mokrom povrchu, pretože rýchlo odvádza vodu a blato a pritom zachováva stabilitu.

Kúpiť pneumatiky Bridgestone Blizzak LM-500

Bridgestone Blizzak LM-500 má ešte jednu veľmi dôležitú záletu, ktorá sa zapáči predovšetkým šetrným vodičom – nízky valivý odpor. Vďaka tomu si šofér môže všimnúť značne menšiu spotrebu paliva.
Pneumatika je dostupná v rozmere 19 palcov.

Bridgestone Blizzak NV

pneumatika-Bridgestone-Blizzak-LM-500

Bridgestone Blizzak NV – pneumatika určená do elektrických áut.

Bridgestone Blizzak NV je návrh japonského koncernu  pre majiteľov áut s elektrickým pohonom. Tento model sa od Bridgestone Blizzak LM-500 líši gumovou zmesou.
Tento model pneumatiky vznikol špeciálne pre elektrické BMW i3. Pneumatika je ovocím mnohoročných výskumov japonskej značky s cieľom zníženia energie pneumatík. Pneumatika bola skonštruovaná pomocou technológie „ologic“, ktorá zaručuje veľmi dobré výkony a zmenšuje valivý odpor zaručujúc bezpečnú a ekologickú jazdu. Najnovšiu technológiu vidno na prvý pohľad – pneumatika má väčší priemer a zároveň väčší dezén. Vďaka tomu spotrebuje menej energie pre prácu a mimo toho zachováva dokonalú odolnosť voči poškodeniu.

Ten a iné najnovšie modely pneumatík od Bridgestone sú produkty, ktoré pomáhajú pri znížení emisií oxidu uhličitého o 50% do roku 2050.

Pneumatika je dostupná v rozmere 19 palcov.

EKONOMICKÁ TRIEDA

Dayton DW510 EVO

pneumatika-Dayton-DW510-EVO

Dayton DW 510 EVO

Dayton DW 510 EVO je pneumatika ekonomickej triedy, ktorá môže byť používaná v mnohých typoch osobných áut.
Pneumatika je vylepšenou verziou medzi šoférmi veľmi populárnej pneumatiky Dayton DW510. Silnou stránkou tohto modelu sú všestranné výkony. Vďaka nim nezávisle od podmienok na ceste sa vodič cíti bezpečne a pohodlne. Vysoká úroveň výkonov zaručuje predovšetkým pokročilý smerový vzor dezénu. Po tomto vzore dezénu návrhári siahajú najčastejšie, pretože je charakteristický najrýchlejším a najefektívnejším odvádzaním vody a blata.

Pneumatika vyhovie potrebám každého vodiča, ktorý potrebuje správne vybavenie do mesta ako aj tých mimo neho. Dodatočnou výhodou pre vodičov s dlhým kilometrovým výkonom zaručuje dobré tlmenie hluku, ktorý vzniká počas jazdy. Čo viac, pneumatika je vyrobená z gumovej zmesi, ktorá je charakteristická svojou životnosťou. Výsledkom toho je, že pneumatika vydrží na pár sezón a celý čas bude udržiavať dobré výkony.

Produkt je dostupný  v rozmeroch od 13-17 palcov.

Matador MP54 Sibir Snow

pneumatika-Matador-MP54-Sibir-Snow

Matador MP54 Sibir Snow – špeciálny produkt do malých a stredných áut.

Matador MP54 Sibir Snow je zimná pneumatika ekonomickej triedy, ktorá bola vytvorená špeciálne do malých a stredných osobných áut.
Tento model pneumatiky bol vytvorený pomocou technológii používaných nemeckým koncernom Continental, ktorý je majiteľom Matadora. Najdôležitejšími vlastnosťami tohto produktu sú: veľmi dobrá priľnavosť a krátka brzdná dráha na snehu a ľade, zlepšené bezpečie na mokrom povrchu a vysoký komfort jazdy. Vďaka agresívnemu smerovému dezénu a špeciálnym „cik-cakovým“ drážkam na jeho povrchu pneumatika odvádza veľké množstvo snehu a tým zaručuje dokonalú trakciu. Široká priečna drážka v spojení s veľkým množstvom bočných lameliek efektívne vytláča nadmerné množstvo vody na bok, čím garantuje bezpečie na mokrej vozovke.

Dodatočný element pneumatiky – úzke drážky v centrálnej časti dezénu – zodpovedajú za rovnomerné rozloženie tlaku, čo podporuje jej životnosť a zväčšuje komfort jazdy. Komfort počas riadenia je zväčšený vďaka tuhosti a rozkladu blokov dezénu. Vďaka nemu je zmenšený hluk vydávaný počas jazdy.

Matador MP54 Sibir Snow dostupný v rozmeroch od 13-15 palcov.
 

Sportiva Snow Win 2

pneumatika-SPORTIVA-SNOW-WIN-2

Sportiva Snow Win 2 je univerzálna pneumatika do osobných áut.

Sportiva Snow Win 2 je pneumatika ekonomickej triedy, ktorá vznikla pre mnoho typov osobných vozidiel.
Tento model bol vybavený smerovým vzorom dezénu, po ktorom návrhári siahajú najčastejšie, ak im záleží na rýchlom odvádzaní vody a brečky. Vďaka tomu môže producent zaručiť, že pneumatika je odolná voči aquaplaningu a zachováva stabilitu za každých podmienok, ktoré sa vyskytujú v zime. Špeciálny systém lameliek dovoľuje pneumatike "zahryzávať" sa do snehu a vďaka tomu má skrátenú brzdnú dráhu.

Sportiva Snow Win 2 bola vytvorená preto, aby vodičom zaručila vysoký jazdný komfort. Tá vlastnosť je zásluhou špeciálnej štruktúry dezénu, ktorá predchádza vzniku hluku.
Pneumatika je dostupná v rozmeroch od 13-18 palcov.